Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

НЕТІШИНСЬКІ ОСВІТЯНИ ТЕСТУВАТИМУТЬ ЦИФРОВУ ПЛАТФОРМУ ДЛЯ ВІДНОВЛЕННЯ ТА РОЗВИТКУ ГРОМАД "DREAM"

15 кві 2024

Сьогодні, 15 квітня, за ініціативи секретаря міської ради Івана Романюка відбулася зустріч з керівниками закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти громади. Іван Романюк ознайомив освітян з державною цифровою платформою для відновлення і розвитку громад нашої країни, шляхом залучення інвестицій під назвою «DREAM».
Це важлива платформа для органів місцевого самоврядування по залученню донорських коштів на відбудову, відновлення, розвиток і модернізацію соціальних, комунальних та інших закладів, які внесенні до стратегії розвитку громади. Вона забезпечує прозору та підзвітну відбудову, ефективне управління процесами будівництва, моніторинг і контроль над проєктами відновлення. Сьогодні «DREAM» вже використовується в усіх проєктах, які фінансуються з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії, а також в проєктах, які підтримує Європейський інвестиційний банк, Світовий банк, уряди Литви, Естонії. DREAM інтегрує дані з 9 урядових ІТ-систем та реєстрів, щоб створити єдиний цифровий маршрут впровадження проєкту, дозволяючи уряду, донорам і громадянам ефективніше співпрацювати та визначати пріоритети на майбутнє. Завдяки цьому будь-хто, будь-де, може відстежувати та контролювати проєкт, процес будівництва та виявляти потенційні ризики. Все це дозволяє будувати довіру між усіма учасниками відбудови та зробити її максимально швидкою та ефективною.
Іван Романюк закликав освітян доєднатись до роботи з екосистемою у режимі бета-тестування. На цифровій платформі працює фахова команда, яка навчає створювати проєкти, надає консультації, підказує, на що треба звернути увагу. І чим швидше громада долучиться до цього процесу, тим більшу кількість коштів вона зможе залучити на ті чи інші потреби.
На завершення зустрічі директор ЗПО Клуб «Юний технік» Микола Заремський вручив жовто-блакитний стяг та передав слова подяки за підтримку і допомогу від бійців 56 окремого стрілецького батальйону – керівнику ЗДО №5 «Пізнайко» Юлії Кулеші. 
Відділ з організаційних питань