Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

НА ФІНІШНІЙ ПРЯМІЙ: ЗАВЕРШУЄТЬСЯ КАПІТАЛЬНИЙ РЕМОНТ УКРИТТЯ В АКАДЕМІЧНОМУ ЛІЦЕЇ 

15 січ 2024

"Підземна освіта" залишиться з нами, поки існуватиме божевільний сусід. Учні та педагоги змушені будуть проводити чимало часу в укриттях. А тому їхня безпечність, комфорт та придатність для освітнього процесу – питання важливі. 
Кожен заклад загальної середньої освіти є унікальним. Десь стан приміщення укриття задовільний і потребує лише косметичного ремонту, а десь, як в Нетішинському академічному ліцеї – непридатний і потребував ґрунтовних ремонтних робіт.  
14 серпня 2023 року було укладено договір з ТОВ «Компанія Барбакан» на капітальний ремонт частини будівлі (найпростішого укриття) в підвальному приміщенні академічного ліцею. Вартість проєкту становить 4 млн 499 тис 251 грн 73 коп. Загальна площа приміщень, що підлягала ремонту –  близько 700 кв.м. 
На початку вересня (після отримання дозволу) розпочалися ремонтні роботи. Відтак, за цей час працівники підрядної організації виконали великий спектр робіт – перепланування підвалу із влаштуванням приміщень для укриття дітей до 11 років і від 11 років (відповідно до нормативів), облаштування санвузлів, медпункту, приміщення для зберігання води і продуктів харчування, забрудненого вуличного одягу. 
Облаштовано додатковий вхід в підвал, зроблено утеплення та покриття частини приміщень (рампи), влаштування та ремонт існуючого покриття підлоги, проведено внутрішнє опорядження (штукатурення стін та їх фарбування, ремонт панелей перекриття і їх фарбування). Обладнано необхідні інженерні мережі (водопостачання та водовідведення, припливно-витяжна вентиляція, електричні мережі, система пожежної сигналізації та оповіщення).  
Для забезпечення доступу в приміщення укриття маломобільних груп населення проєктом передбачено влаштування підйомника (підіймальної платформи), а також встановлення резервного джерела живлення, двоярусних місць для сидіння та лежання, стільців, стелажів, настінних  та напольних вішалок, столів, кушеток, шаф та холодильника.  
Днями в освітньому закладі побував міський голова Олександр Супрунюк спільно із депутатом Хмельницької обласної ради Іваном Гладуняком, щоб перевірити хід виконання робіт. Зазначимо, що саме завдяки підтримці та сприяння Івана Васильовича важливий проєкт щодо облаштування укриття в академічному ліцеї вдалося реалізувати за рахунок співфінансування з міського і обласного бюджету (міський бюджет складає 1 млн 239 тис 920 грн, субвенція з державного бюджету – 3 млн 259 тис 331 грн). Під час огляду укриття директор ліцею Таміла Соболик розповіла, що наразі виконані майже усі заплановані роботи, залишилося лише фарбування підлоги, встановлення дверей в санвузли та технологічного обладнання.  
Що стосується освітнього процесу, адміністрацією закладу укладено договір з ОСББ по просп. Незалежності,9 про спільне використання захисної споруди цивільного захисту, в якій власними силами були створені умови для навчання дітей. 
Зазначимо, що 5-6 та 9-11 класи навчаються в очному режимі постійно, що стосується базової школи – певний час була змішана форма навчання, однак, з середини листопада 7-8 класи мають можливість 5 уроків проводити офлайн, останні уроки можуть бути в онлайн режимі.  
Управління капітального будівництва виконкому міської ради вживає усі необхідні заходи щодо завершення реалізації проєкту. Тож відновлення навчання усіх здобувачів освіти в стінах академічного ліцею – незабаром стане реальністю.   
Відділ з організаційних питань