Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Зі звіту міського голови за 2023 рік

07 лют 2024

ЗВІТ ПРО РОБОТУ В 2023 РОЦІ ФОНДУ КОМУНАЛЬНОГО МАЙНА

Надійшло 70 звернень громадян та 17 листів від центральних та місцевих органів державної влади, органів місцевого самоврядування та інших організацій з питань квартирного обліку.

За розглядом вищезазначених листів було підготовлено 12 рішень виконавчого комітету «Про квартирний облік», а саме: 22 особи складом сім’ї взято на квартирний облік за місцем проживання у виконавчому комітеті, 9 осіб знято з квартирного обліку за місцем проживання у виконавчому комітеті.

Затверджено: 12 спільних рішень адміністрації та профспілкового комітету ВП ХАЕС з питань квартирного обліку; 1 витяг з протоколів засідання житлово-побутової комісії військової частини 3043 Національної гвардії України; 1 протокол загального засідання житлово-побутової комісії 8 ДПРЧ 5 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Хмельницькій області; ️1 протокол загального засідання житлово-побутової комісії 3 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Хмельницькій області.

Видано 37 довідок про перебування чи не перебування на квартирному обліку громадян за місцем реєстрації у виконавчому комітеті.

За згодою міської ради Фонд є орендодавцем нерухомого майна комунальної власності, загальна площа якого перевищує 400 кв. м.

Станом на 1 січня 2024 року на обліку перебуває 187 постійно діючих договорів оренди.

Підготовлено 12 рішень виконавчого комітету міської ради, 7 рішень сесій міської ради, 2 розпорядження міського голови, 6 наказів Нетішинської міської військової адміністрації про передачу на праві оперативного управління виконавчому комітету 15 протирадіаційних укриттів.

Протягом 2023 року підготовлено та подано документи для здійснення реєстрації права комунальної власності на 5 груп нежитлових приміщень, 7 будівель ЗДО та 15 протирадіаційних укриттів.

Надійшло 43 заяви від громадян щодо передачі у власність квартир, житлових приміщень у гуртожитках, кімнат - у комунальній квартирі, 25 з них щодо приватизації житлових приміщень у гуртожитках міста.

У приватну власність громадян передано 41 житлове приміщення, з них - 15 квартир та 26 приміщень у гуртожитках міста.

Підготовлено 15 рішень виконавчого комітету про передачу у власність громадян житлових приміщень у гуртожитках, що належать до комунальної власності Нетішинської МТГ.

Прийнято 310 звернень від громадян, запитів - від державних реєстраторів, адвокатів, нотаріусів з питань надання відповідної інформації.

Видано 333 довідки з архівних реєстраційних справ щодо зареєстрованих прав на майно, щодо майна на праві власності громадян та наявності/відсутності майна у громадян.

Фонд здійснює регулювання діяльності з розміщення зовнішньої реклами: видано 6 дозволів на розміщення зовнішньої реклами та продовжено дію 2 дозволів на розміщення зовнішньої реклами на період дії воєнного стану.

Укладено 34 договори на користування місцями розташування спеціальних конструкцій під час проведення масових заходів рекламного характеру, видовищного, споживчого, культурно-просвітницького, соціального та іншого характеру, які поєднуються з рекламними заходами з використанням міського середовища.

Надходження до бюджету громади від зовнішньої та тимчасової реклами впродовж року становлять 157889,27 грн.

У 2023 році на реалізацію заходів програми «Муніципальне житло Нетішинської МТГ на 2017-2027 роки» в бюджеті було передбачено кошти у сумі 1 200 тис. грн.

Упродовж року 1 працівник бюджетної сфери міста, учасник програми, отримав з бюджету громади безвідсоткову цільову позику в розмірі 300 тис. грн терміном на 5 років на придбання житла на вторинному ринку нерухомості

Упродовж 2017-2023 років учасниками І-VІІ черги програми визначено 72 громадян, із них 17 громадян-учасників поліпшили свої житлові умови в рамках програми. Упродовж року повернуто до місцевого бюджету 802 316,36 грн внесків від виконання вказаної програми.

Інформація щодо надання житлової площі: надійшло 100 звернень із житлових питань, із них 45 звернення громадян; підготовлено 116 відповідей; проведено 14 засідань громадської комісії; видано 22 ордери (і них на ліжко-місця – 9, кімнати у гуртожитку-7, на житлове приміщення із фонду тимчасового житла-5, службове житло-1); прийнято 52 рішення виконкому.

(Далі буде).