Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Зі звіту міського голови за 2023 рік

02 лют 2024

ЗВІТ СТАРОСТИ СТАРОКРИВИНСЬКОГО СТАРОСТИНСЬКОГО ОКРУГУ СВІТЛАНИ ЯСЕНЧУК

Одним із завдань, відповідно до Положення про старосту, є сприяння жителям округу в підготовці документів, що подаються до органів місцевого самоврядування.

У Старокривинському старостинському окрузі забезпечую організацію діловодства, відповідно до затвердженої номенклатури справ. За звітний період підготовлено та направлено 142 документи. Вхідна документація налічує 83 документи.

У приміщені адміністративної будівлі забезпечено робочі місця для спеціалістів управління соцзахисту, Пенсійного фонду, адміністраторів ЦНАПу. Щосереди проводився прийом громадян спеціалістами Нетішинського ТЦСО (надання соціальних послуг).

Починаючи з 01.01.2021 року, в Нетішинській МТГ послуги соціального характеру населенню, зареєстрованому на території старостинського округу, надаються завдяки програмному комплексу «Інтегрована інформаційна система «Соціальна громада». У 2023 році прийнято та сформовано до передачі для надання різних видів соціальних допомог: 12 пільг та 60 субсидій, 35допомог.

У 2023 році посвідчено 10 довіреностей, що прирівнюються до нотаріально посвідчених. За звітний період на території Старокривинського старостинського округу вчинено 6 нотаріальних дій з питань, віднесених законом до відання посадових осіб органів місцевого самоврядування, згідно зі ст. 37 ЗУ «Про нотаріат». Зареєстровано 10 заповітів, про що скеровано відповідно 10 заяв до Хмельницької філії ДП «Національні інформаційні системи» для подальшої реєстрації заповітів в Спадковому реєстрі нотаріальних дій та відповідно отримано 10 витягів про успішну їхню реєстрацію.

Минулого року продовжено роботу, розпочату у 2021 році, з перезакладання документів погосподарського обліку, як виду первинного обліку, що передбачений для накопичення і систематизації відомостей, які збирають по кожному з розташованих на території громади сільському населеному пункту і які є необхідними для проведення державних статистичних спостережень.

У Старокривинському старостинському окрузі станом на 01.01.2024 року зареєстровано 1407 осіб (село Новий Кривин – 14, село Старий Кривин -1393), нараховується 1005 дворогосподарств (29 - Новий Кривин, 953 - Старий Кривин). Спостерігається збільшення кількості населення округу: станом на 01.01.2021 р. - 1381 особа, станом на 01.01.2022 р. - 1423 особи, на 01.01.2023 р. - 1434 особи.

Основним завданням сьогодення є щоденне наповнення Реєстру територіальної громади актуальною інформацією, що дозволяє мешканцям старостату оперативно отримувати витяги про реєстрацію свого місця проживання. Видано 195 витягів з РТГ на запити осіб або їхніх законних представників (на 88 витягів більше, ніж у 2022 р.). До слова, такий витяг особа може отримати самостійно, скориставшись додатком «ДІЯ».

Одним з повноважень старости є здійснення реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання на території сіл громадян та подання відповідним органам таких відомостей. Так, було надано 55 таких послуг, сплата адміністративного збору становить 2369,64 грн.

У 2023р. в окрузі з реєстрації місця проживання фізичних осіб знято 78 осіб (в т. ч. 45 - по смерті), зареєстровано місце проживання 46 осіб.

Спільно з КП «ЖКО» продовжено роботу з вивезення твердих побутових відходів. Налагоджено алгоритм, де прийняті старостою заявки для оформлення договорів передаються разом з рештою необхідних документів для подальшого формування договору спеціалістам КП «ЖКО».

КП «Благоустрій», прийнявши на баланс дороги наших сіл, підтримує їх в належному стані, проводить ремонтні роботи, чистить взимку від снігу. Підприємство, відповідно до заявок, здійснює видалення аварійно-небезпечних дерев на території округу та проводить їхню санітарну чистку на місцевому цвинтарі. Мережі вуличного освітлення теж перебувають на балансі КП «Благоустрій» та обслуговується його працівниками. Населенню донесено інформацію про існування оперативно-диспетчерської служби, де кожен може залишити відповідну заявку.

Попри війну, жителі села беруть активну участь у соціально-економічному та культурному житті села. Найголовніше у 2023 році – допомога Збройним Силам України. Мешканці громади продовжували підтримувати наших захисників: виготовляли основи для маскувальних сіток, плели сітки та «кікімор», виготовляли окопні свічки та компактні буржуйки під них, готували різні страви та смаколики, збирали овочі. Не байдужі жителі старостату продовжували організовувати доставку передач та посилок захисникам в зону бойових дій і в прифронтові шпиталі.

(Далі буде)