Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

ЗАХИСНИК НАВІКИ У СТРОЮ

07 тра 2024

Цьогорічний Великдень для нашої громади затьмарився трагічними звістками з фронту… Нестерпний біль, розпач, сльози… Розбите серце рідних… Страшна війна продовжує без жалю забирати найкращих синів України, викарбовуючи їхні імена у пам’яті кожного з нас. 
Сьогодні, 7 травня, нетішинці провели в останню дорогу Воїна-Героя, нашого земляка, 52-річного Германа Решецького, солдата, стрільця-санітара механізованого батальйону в/ч А4638. Він загинув від ворожої кулі 2 травня на передній лінії фронту поблизу села Сергіївка Сватівського району Луганської області.
Живим коридором, приклонивши коліно та схиливши голови, з прапорами та квітами в руках, містяни подумки дякували Захиснику за найвищу жертву в ім’я Батьківщини. Прощалися із загиблим Героєм рідні, друзі, керівництво громади, військовослужбовці, духовенство і всі небайдужі… Спільна молитва за упокій душі  Германа Решецького лунала на площі перед будівлею виконкому міської ради.
Багатолюдною ходою, під супровід духового оркестру, громада провела Героя в останню дорогу. Священнослужителі провели чин похорону в Соборі архістратига Божого Михаїла та архангела Гавриїла ПЦУ.
Ця невимовна втрата розриває душу і жодними словами її не вгамувати. Це наша спільна втрата, наш спільний біль і спільне горе… Ми втратили ще одну добру та щиру людину, вірного Захисника України. 
Ми повинні пам’ятати, що війна – це не щось далеке, що вона поруч і всі наші полеглі воїни віддали своє життя за нас, наше мирне сьогодення та щасливе майбутнє. Пам’ятаймо, що Герої не вмирають. Вони житимуть доти, доки світла пам’ять про них житиме у наших серцях.
Вічна пам’ять і слава мужньому Воїну! Доземний уклін нашому Захисникові Герману Решецькому!
Слава Україні! Героям Слава! 
Відділ з організаційних питань