Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

ЗАТВЕРДЖЕНО СТРАТЕГІЮ РОЗВИТКУ ОСВІТИ ГРОМАДИ ТА УТВОРЕНО ВІДДІЛ МУНІЦИПАЛЬНИХ ПОСЛУГ ДЛЯ ВІЙСЬКОВИХ

29 січ 2024

У п’ятницю, 26 січня, відбулась чергова 44 сесія Нетішинської міської ради VIII скликання. Уже традиційно розпочали свою роботу депутати з хвилини мовчання - данини пам’яті за воїнами та цивільним населенням - жертвами російсько-української війни.

Перед розглядом порядку денного міська рада заслухала звіт поліцейських офіцерів громади за 2023 рік. А Таміла Соболик, директор Нетішинського академічного ліцею, проінформувала про проведену роботу щодо перепрофілювання закладу освіти в ліцей, який надаватиме профільну середню освіту.

Депутатами було підтримано депутатські запити: Таміли Соболик («За майбутнє») щодо сприяння у вирішенні питання забезпечення сучасними меблями ліцеїстів академічного ліцею; Катерини Янович («Самопоміч») - про створення тимчасової комісії та проведення перевірки, вказаних у запиті споруд цивільного захисту, на предмет дотримання термінів, контролю за якістю та ходом робіт, використання бюджетних коштів, відповідно до умов договорів, а заради виключення впливу на комісію - усунути начальника УКБ від виконання обов’язків і провести після перевірки атестацію на відповідність його займаній посаді.

Міська рада своїми рішенням взяла до відома звіт про виконання плану роботи міської ради VIII скликання за ІІ півріччя 2023 року, затвердила план роботи на І півріччя 2024 року та взяла до відома звіт міського голови про здійснення державної регуляторної політики виконавчими органами міської ради за 2023 рік.

Затверджено 2 місцеві програми: «Безпечна громада» на 2024-2028 роки; розвитку, ремонту та утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення. Взято до відома виконання у 2023 році 3-ох місцевих програм: ведення містобудівного кадастру; забезпечення містобудівною документацією; сприяння розвитку підприємництва та залучення інвестицій.

Внесено зміни до низки місцевих програм: розвитку та підтримки комунальних підприємств охорони здоров’я і надання медичних послуг; розвитку цивільного захисту; підтримки технічного стану будівель гуртожитків; Муніципальне житло; забезпечення пожежної безпеки на об’єктах усіх форм власності, розвитку інфраструктури, підрозділу пожежної охорони.

На пленарному засіданні прийнято рішення про утворення відділу муніципальних послуг для військових, ветеранів війни та членів їхніх сімей. У відділі вони зможуть отримати юридичний супровід, правову, психологічну консультацію та соціальну підтримку. Буде організовано надання медичних, реабілітаційних, психологічних, освітніх, правничих, адміністративних та інших послуг, допомогу для військовослужбовців в адаптації до цивільного життя.

Рішення нинішньої сесії міської ради стануть історичними для Нетішинської МТГ, адже вони дали старт новому розвитку освіти на її території: затверджено Стратегію розвитку освіти на 2024-2027 роки та план її реалізації; затверджено Стратегію розвитку Центру професійного розвитку педагогічних працівників на 2024-2027 роки (детальне про ці рішення проінформуємо громаду згодом).

Серед прийнятих рішень: звіт про виконання бюджету громади за січень-вересень 2023 року; надано виконкому дозвіл на розроблення Детального плану частини території промислової зони Нетішина площею 5,3 га; затверджено на 2024 рік фінансові плани комунальних підприємств «ЖКО», «СМСЧ м. Нетішин», «Книги»; визначено основний вид економічної діяльності КП «Благоустрій» та ін..

Щодо земельних питань. Серед них: прийнято рішення про передачу земельних ділянок у власність під житлові будинки, право власності на які зареєстровано; поновлено на новий термін дію 3 договорів оренди земельних ділянок; передано у власність 3 земельні ділянки: 2 - ОСББ «Супутник 8 Нетішин», ОСББ «Шевченка 4 Нетішин» та 1 - ГБК «Імпульс-2».

Разом з тим, депутати не підтримали проектів рішень проведення земельних торгів 4-ох сформованих земельних ділянок (2 - промисловості, розташовані на вул. Промислова, 2 – для будівництва та обслуговування будівель торгівлі - для встановлення тимчасових споруд (поряд з будівлею торгового центру та на території міського ринку).

Відділ з організаційних питань