Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

ЗА КОЖНОЮ АДМІНСПРАВОЮ СВОЯ ІСТОРІЯ…

19 бер 2024

15 справ про адміністративні правопорушення було розглянуто на черговому засіданні адміністративної комісії при виконавчому комітеті, яке відбулося 18 березня під головуванням Оксани Латишевої, заступника міського голови, голови комісії.

Рішенням адміністративної комісії 4 справи було закрито: 2- у зв’язку з неналежним оформленням адміністративного протоколу уповноваженими особами (працівниками поліції)(ст. 254, 256 КУпАП); 1 - у зв’язку з малозначимістю вчиненого адміністративного правопорушення (ст. 22 КУпАП); причина закриття ще однієї справи – порушення термінів накладення адміністративного стягнення (ст. 38 КУпАП). З метою з’ясування всіх обставин, адмінкомісією також було прийнято рішення про перенесення розгляду 2-ох справ на наступне засідання.

За завідомо неправдивий виклик поліції (ст. 183 КУпАП) на мешканку Нетішина накладено адмінстягнення у вигляді штрафу на суму 3 400 грн (розглядалось 2 адмінсправи). Викликала жінка поліцію перебуваючи добряче напідпитку. В одному випадку «скаржилась» на те, що її співмешканець вчиняє насильство та не пускає до квартири, де проживають разом. Згодом чоловік заперечив факт спільного проживання з заявницею і просив залишити його квартиру. В іншому випадку, невірно назвавши своє прізвище, заявниця звернулась за допомогою до поліції, бо «почула» в квартирі поверхом вище «звуки бійки».

Також до адміністративної відповідальності за неправдивий виклик поліції притягнуто ще 3 осіб: 2-ох чоловіків (вони перебували в стані алкогольного сп’яніння) та жінку. Один, викликаючи правоохоронців повідомив, що скаржаться сусіди на його поведінку (1360 грн штрафу) та інший запевняв, що невідома особа «вбила» його матір і повезла на кладовище поховати (850 грн штрафу). Щодо жінки, то вона зателефонувала на «102» з повідомленням про те, що співмешканець доньки вчиняє психологічне насильство (1 190 грн штрафу). Згодом воно не знайшло свого підтвердження, а донька заявниці звернулась із заявою до поліції з проханням не розглядати звернення матері, оскільки вона проти її стосунків з хлопцем і має неприязнь до нього.

Адмінстягнення у вигляді штрафу доведеться сплатити 3 нетішинським водіям за паркування автомобілів на газонах (ст.152 КУпАП) - по 850 грн кожний.

Відділ з організаційних питань