Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

ЖИВИЙ ЛАНЦЮГ – НА ЗНАК ЄДНОСТІ УКРАЇНИ

23 січ 2024

Щороку в День Соборності України люди в багатьох містах нашої держави створюють «живі ланцюги» як символ єднання української нації. Символічна акція проходить на згадку проголошення 22 січня 1919 року Акту Злуки про об'єднання УНР і ЗУНР у єдину Соборну Україну.
22 січня за ініціативи виконавчого комітету міської ради «живий ланцюг» єднання під гаслом «Наша єдність – наша зброя» утворили в Нетішинській міській територіальній громаді. На пішохідному тротуарі вздовж проспекту Незалежності представники влади, комунальники, працівники ХАЕС, активісти, волонтери та усі небайдужі продемонструвати згуртованість і готовність українців завжди боротися за свою незалежність.
З жовто-блакитними стрічками, прапорами України та іншими атрибутами державної символіки взявшись за руки присутні усі разом співали Гімн України та гуртом відповідали на гасло «Слава Україні! Героям слава!».
День Соборності – це важливий день, особливо у той час, коли українці щодня переживають небезпеку з боку божевільного сусіда. Акція єднання нагадує, що ми єдина, соборна Україна. І що йдеться не тільки про наше минуле, а й про наше сучасне й майбутнє.
Все буде Україна!
Відділ з організаційних питань