Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Зі звіту міського голови за 2023 рік

30 січ 2024

ВІДДІЛ ПРАВОВОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ

Проведено 10 засідань адміністративної комісії при виконавчому комітеті. Винесено 75 постанов, з них: 61 - про накладення адміністративного штрафу,

3 - про винесення попередження, 11 - про закриття адміністративної справи.

Накладено штрафів на загальну суму - 71145 грн. Сплачено громадянами у добровільному порядку - 50175 грн.

Проведено 4 засідання міської міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення, підготовлено 180 проектів договорів.

Судові справи

До Нетішинського міського суду надійшло 3 адміністративних позови про скасування постанов адміністративної комісії при виконавчому комітеті.

За результатами розгляду вищевказаних адміністративних позовів суд підтвердив законність винесених адміністративною комісією постанов про притягнення громадян до адміністративної відповідальності.

Протягом року відділом забезпечено представництво у 8 позовах про стягнення безпідставно збережених коштів у вигляді орендної плати.

До Нетішинського міського суду подано 3 позовні заяви про стягнення безпідставно збережених коштів за користування земельними ділянками без належної правової підстави у вигляді орендної плати за землю суму 63028, 34 грн.

Господарським судом Хмельницької області задоволено 2 позовні вимоги першого заступника керівника Шепетівської окружної прокуратури в інтересах держави в особі міської ради до одного з товариств про стягнення безпідставно збережених коштів на суму 235 168, 48 грн.

Відділом заявлено ряд позовів про стягнення безпідставно збережених коштів до суб’єктів господарювання за користування земельними ділянками на загальну суму 779 349, 00 грн, що наразі ще перебувають на розгляді в господарських судах.

Активно проводиться робота з орендарями щодо недопущення виникнення заборгованості зі сплати орендної плати за користування земельними ділянками та пред’явлення претензій про стягнення заборгованості та укладення договорів оренди землі. Підготовлено та направлено претензії суб’єктам господарювання з вимогами про укладення договорів оренди землі, на яких розташовані належні на праві власності об’єкти нерухомого майна.

Підготовлено та направлено претензії 3 суб’єктам господарювання про стягнення безпідставно збережених коштів за користування земельними ділянками без достатньої правової підстави на суму 2 401 977б98 грн.

Підготовлено та подано заяви до Державної виконавчої служби щодо відкриття виконавчих проваджень про стягнення коштів на користь міської ради на підставі судових рішень.

З метою неухильного додержання норм чинного законодавства у міській раді та у виконавчому комітеті міської ради відділом на постійній основі здійснюється юридична експертиза усіх проєктів рішень міської ради та виконавчого комітету, проєктів розпоряджень міського голови.

ВІДДІЛ КАДРОВОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ

Протягом року без конкурсного відбору, відповідно до ч. 5 ст.10 Закону України «Про правовий режим воєнного стану», було призначено: директора Нетішинського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг); директора КНП НМР «СМСЧ м.Нетішин».

У виконавчому комітеті: прийнято на роботу 11 працівників (в т. ч. керівників підприємств, установ, організацій, що перебувають у комунальній власності територіальної громади міста, керівників самостійних підрозділів виконавчого комітету); звільнено 10 працівників (в т. ч. керівників підприємств, установ, організацій, що перебувають у комунальній власності територіальної громади міста, керівників самостійних підрозділів виконавчого комітету).

З метою впорядкування структури та чисельності виконавчого комітету, 10 працівників, за їхньою згодою, переведено в інші відділи та його самостійні структурні підрозділи.

Протягом року вносилися зміни до контрактів з керівниками комунальних підприємств, установ і організацій територіальної громади міста шляхом укладання додаткових угод щодо: продовження терміну дії контрактів, розірвання контрактів чи внесення змін до контрактів.

Підготовлено 579 розпоряджень міського голови з особового складу (кадрових питань), 179 розпорядження міського голови про надання відпусток, 148 розпоряджень про відрядження та підготовлено відповідні документи для відрядження працівників.

Розглянуто пропозиції, заяви, скарги громадян, надано роз'яснення, щодо застосувань законодавства про працю та службу в органах місцевого самоврядування.

Ведеться облік та використання працівниками відпусток та звітно-облікова документація.

(Далі буде).