Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОГРАМА МЕНТАЛЬНОГО ЗДОРОВ’Я «ТИ ЯК?»

05 кві 2024

Після початку повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну психологічний стан населення нашої країни різко погіршився. Згідно з останнім соціологічним опитуванням, понад 90% українців мають хоча б один із симптомів тривожних розладів, а 40-50% потребують психологічної підтримки різної інтенсивності.

При цьому 66% українців навіть не знають, куди вони могли б звернутися по допомогу в разі необхідності. Всеукраїнська програма ментального здоров’я «Ти як?», створена за ініціативою першої леді Олени Зеленської, покликана це змінити. 

Мета програми — навчити українців піклуватися про своє ментальне здоров’я та показати інструменти, що допоможуть подолати тривожні або стресові стани. Турбота про ментальне здоров’я має бути такою ж невід’ємною частиною нашого життя, як і піклування про наш фізичний стан. 

 

Дізнатися більше, як виявити стрес у себе чи близьких, як підтримати, контролювати і допомогти собі та іншим людям, можна за посиланням http://howareu.com. Також, тут, можна знайти телефони профільних установ, які діють у сфері охорони ментального здоров’я, корисні посилання, поради, техніки та методики, що допоможуть піклуватися про свій психологічний стан.