Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Зі звіту міського голови за 2023 рік

08 лют 2024

ЗВІТ ПРО РОБОТУ КОМУНАЛЬНИХ ПІДПРИЄМСТВ

«АГЕНЦІЯ МІСЦЕВОГО РОЗВИТКУ»

За 2023 рік було розроблено та подано до донорських організацій 26 проєктних заявок. Працівники Агенції взяли участь у 53 вебінарах, семінарах та презентаційних заходах в онлайн форматі щодо участі у програмах розвитку, підготовки проєктних заявок та з метою регіонального співробітництва.

За підсумками робот

и одна заявка була відібрана для реалізації проєкту «Надання екстреної допомоги внутрішньо переміщеним особам у Вінницькій та Хмельницькій областях у партнерстві з громадськими організаціями та групами волонтерів» від БО Міжнародний благодійний фонд "Руки друзів" за підтримки Гуманітарного Фонду України Управління ООН з координації гуманітарних справ/OCHA Ukraine. Проєкт був реалізований спільно з ГО «Жіночий батальйон» з квітня по червень 2023 року. Залучених коштів - 854 083,00 грн, також гуманітарна допомога для ВПО: сімейні набори, набори для прибирання, набори для осіб з інвалідністю і набори для дітей до року - 300 одиниць.

Працівників «Агенції» було відібрано до участі у тренінговій програмі "Управління проєктним циклом, побудова партнерства та мобілізації ресурсів", який проводився в Хмельницькому в межах проєкту Програми розвитку ООН "Посилене партнерство для сталого відновлення" за фінансової підтримки Уряду Швеції. Результати щодо проєкту очікуються на початку 2024 року.

З метою пошуку партнерів та встановлення зв’язків з організаціями в межах України та за кордоном підписано Меморандум про співпрацю з Товариством Червоного Хреста України. З квітня по липень було створено локацію з психосоціальної підтримки для дітей з числа ВПО та дітей громади: проведено понад 40 заходів для 250 дітей, залучено гуманітарної допомоги - 40 тис. грн.

Разом з ГО "Світ у барвах" у серпні створено на базі ліцею «Енергія» освітній простір та облаштовано його всім необхідним для якісної освіти, емоційного розвантаження та змістовного дозвілля.

Протягом року у хабі проведено 84 різних заходи.

18 жовтня підписано партнерський договір з ГО «ВИ.МОВА», в рамках якого відновлено роботу «Гончаренко центр».

«Агенція місцевого розвитку» увійшла до списку переможців конкурсного відбору громад, що мали отримати експертну підтримку щодо розробки Стратегії розвитку громади, в межах програми «U-LEAD з Європою».

Відповідно до рішень міської ради та розпорядження міського розпочато процес розробки проєкту Стратегії розвитку Нетішинської міської територіальної громади на період до 2027 року.

Продовжив роботу «Револьверний фонд» (надання поворотної фінансової допомоги для об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) для підтримки і розвитку житлового фонду міста Нетішин та поворотної фінансової допомоги (позик) для підтримки і розвитку діяльності ФОП Нетішинської МТГ).

Розмір статутного капіталу на 01.01.2023 року становив 1 005 000,00 грн. ☑️ Укладено 20 договорів та перераховано кошти для 19 ОСББ і 1 фізичної особи -підприємця на загальну суму 1 481 860,00 грн, з них 476 860,00 грн профінансовано з повернутих коштів.

(Далі буде)