Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

ІМУНІЗАЦІЯ – НАШ СПІЛЬНИЙ ЗАХИСТ

02 лис 2023

Для України питання імунізації є вкрай важливим, адже рівень охоплення щепленнями є недостатнім. Особливо низьким, на території нашої громади, є рівень вакцинації проти дифтерії та правцю серед дорослих. 31 жовтня, заступник міського голови Василь Мисько провів робочу нараду з керівниками структурних підрозділів виконкому міської ради, комунальних підприємств та закладів. Присутні обговорили питання, які стосувалися важливості проведення щеплень для запобігання захворювань і захисту життя, а також щодо посилення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед трудових колективів, учнів та батьків, жителів громади.
Директор КНП НМР "Центр ПМСД" Оксана Харченко озвучила виклики сьогодення, пов’язані з вакцинацією населення. Зокрема, від дифтерії та правця необхідно вакцинуватись кожні 10 років. Проте, на жаль, серед дорослих пацієнтів спостерігається немотивовані відмови від щеплень. Вона також розповіла, яка інформаційна робота проведена наразі в громаді та нагадала, що не варто забувати про COVID-19. Особливо важливо вакцинуватись літнім людям і тим, хто має хронічні захворювання, адже вони мають більші ризики ускладнень.
Василь Мисько наголосив на тому, що важливо дбати про власне здоров’я та колективний імунітет, а тому вакцинація є необхідним кроком для запобігання важких хвороб. Сподівання на те, що хвороба обійде стороною і все буде добре – не українська традиція. Ми розсудлива нація, яка сьогодні мужньо протистоїть агресору, маємо бути сильними і здоровими.
Найближчим часом фахівцями будуть розроблені інформаційні пам’ятки та відеоролики про користь та важливість імунізації, з якими кожен бажаючий зможе ознайомитись на публічних інтернет ресурсах. Також є ініціатива створення мобільних бригад, які проводитимуть необхідні щеплення на робочих місцях.
Вакцинація – це право кожного на захист від інфекцій і разом з тим – обов’язок не наражати на небезпеку інших.
Відділ з організаційних питань