Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

ЯКИМ НЕТІШИН БУДЕ ЗАВТРА: ГРОМАДСЬКІ СЛУХАННЯ З ОБГОВОРЕННЯ ГЕНЕРАЛЬНОГО ПЛАНУ МІСТА

03 лют 2023

У вівторок, 31 січня, в приміщенні хабу відбулися громадські слухання з внесення змін до генерального плану м. Нетішина та плану зонування територій м. Нетішина.

З 15 грудня 2022 року (часу оприлюднення інформаційного повідомлення) до 31 січня 2023 року (дня проведення громадських слухань) тривало громадське обговорення цього проєкту – надходили пропозиції та зауваження.

Головував на громадських слуханнях секретар міської ради Іван Романюк. Проходили вони за участі директора ТОВ «ЕСТР» (товариства, з яким виконавчим комітетом міської ради укладено договір щодо надання послуг з внесення змін до генерального плану м. Нетішина та плану зонування територій м. Нетішина) Ольги Костельної та головного архітектора проєкту Євгена Єжова.

Євген Єжов після короткої презентації проєкту та аргументації щодо необхідності внесення змін до генерального плану міста в ході громадських слухань надав на всі запитання присутніх обгрунтовані відповіді та роз’яснення, які базувались на нормах чинного законодавства. Кількості присутніх свідчила про те, що тема, яка була винесена на громадське слухання, цікавила багатьох нетішинців.

Протягом терміну громадських обговорень до виконавчого комітету міської ради надійшло 56 письмових звернень. Здебільшого вони стосувались санітарно захисних зон і розташування доріг в садибній забудові міста та зелених зон висотної забудови). Всі звернення громадян були зареєстровані в установленому законодавством порядку і оперативно передані розробнику проєкту на опрацювання і, як наслідок, було зроблено відповідне корегування проєкту до громадських слухань. Тому на громадських слуханнях громадяни-автори звернень мали змогу отримати чітку заздалегідь підготовлену проєктувальником відповідь щодо запитань, які значились у зверненнях.

У ході громадських слухань було озвучено громадянами 34 усних звернень. Частина їх була попередньо викладена в письмових зверненнях. Усні звернення, які прозвучали на громадських слуханнях вперше, будуть враховані при корегуванні проєкту, а всі звернення загалом, які були озвучені громадянами - занесені до протоколу громадських слухань. Відповідальність за написання протоколу покладена на відділ містобудування та архітектури виконавчого комітету міської ради.

Із розглядом прийнятих зауважень запропоновано на громадських слуханнях містобудівну документацію передати до містобудівної ради в м. Хмельницький. Попередньо проєктантом, як передбачено порядком проведення громадських слухань щодо проєктів містобудівної документації на місцевому рівні, протягом місяця будуть вноситись корегування до проєкту за результатом громадських слухань. Після висновку обласної містобудівної ради та проходження відповідної експертизи проєктна документація генерального плану м. Нетішина та зонування територій м. Нетішина буде винесена на розгляд та затвердження Нетішинської міської ради.

Відділ містобудування та архітектури