Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Звіт міського голови Олександра Супрунюка за 2022 рік

31 бер 2023

 

Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» міський голова щорічно звітує перед громадоюпро свою роботу та роботу місцевих органів виконавчої влади. Оскільки нині в Україні триває повномасштабна війна з російським агресором - оголошено воєнний стан, враховуючи наказ начальника Хмельницької ОВА від 14.09. 2022 року №368/474/ 2022- нс «Про заборону проведення масових заходів», звіт міського голови Олександра Супрунюка за 2022 рік відбувся 30 березня в режимі онлайн. Він також відповідав на запитання, які були поставлені заздалегідь та безпосередньо під час прямого ефіру.

До уваги громади короткі звіти роботи за 2022 рік структурних підрозділів виконавчого комітету міської ради (відділів, управлінь) та комунальних підприємств Нетішинської міської ради.

(Інформація щодо надходження та використання коштів Нетішинської МТГ в 2022 році розміщена на офіційному сайті Нетішинської міської ради у розділі «Економіка міста» (підрозділ «Міський бюджет»).

 

Зі звіту міського голови за 2022 рік

 

Загальний відділ

До виконавчого комітету міської ради надійшло 4 342 вхідних листа від юридичних осіб; 34 запити на отримання публічної інформації; 1105 письмових звернень громадян.

Зареєстровані та надіслані 3 872 вихідних документа юридичним особам, підготовлено відповіді на усі запити, підготовлено та зареєстровано 1152 листа щодо розгляду звернень громадян.

Найбільш актуальними за тематичними групами питань, що порушувалися  громадянами у своїх зверненнях, є питання: соціального захисту, у тому числі надання грошової допомоги на лікування, для вирішення соціально-побутових питань (766), земельних відносин (152), зовнішньоекономічної, регіональної політики та будівництва, підприємництва (34 ), комунального господарства (18), житлової політики (13), економічної, цінової, інвестиційної, освіти, науки (13).

За результатами розгляду: 845 звернень вирішено позитивно, на 146 звернень надано роз’яснення, 35 заявникам відмовлено у задоволенні звернень, 3 звернення переслані за належністю, 4 заяви не підлягали розгляду та 84 звернення перебуває у стадії розгляду.

За результатами розгляду звернень громадян у звітному періоді прийнято 81 рішення міської ради, 25 рішень виконавчого комітету міської ради та видано 43 розпорядження міського голови.

У 2022 році було розглянуто 646 звернень громадян щодо надання грошової допомоги. За пропозиціями комісії із бюджету міста виділені кошти мешканцям територіальної громади, які опинилися у скрутних життєвих обставинах для проведення складних операцій, іншого дорого вартісного лікування, для вирішення соціально-побутових питань, відповідно до розпоряджень міського голови та рішень виконкому

За зверненнями 28 громадян виплачено матеріальну допомогу на поховання померлих.

Здійснено документальну експертизу нормативно-правових актів, розпорядчих документів (рішення виконкому міської ради – 478 проєктів та розпорядження міського голови – 265 проєктів).

Проведено 40 засідань виконавчого комітету міської ради ( 19 позачергових засідань ), на яких прийнято 478 рішень.

Міським головою видано 265 розпоряджень з питань основної діяльності виконкому.

Сформовано та затверджено описи справ постійного зберігання: за 2017 рік – описано 128 справ; за 2018 рік - 187 справ. З кадрових питань сформовано та описано 4 описи.

За актами про приймання-передавання документів на постійне зберігання до архівного відділу передано 167  одиниць зберігання.

Сформовано та затверджено акт на знищення документів, не внесених до Національного архівного фонду.

 

Відділ кадрової роботи

Без конкурсного відбору, відповідно до частини 5 статті 10 Закону України «Про правовий режим воєнного стану», було призначено:- директора КНП НМР підприємства «Центр ПМСД»; директора мистецької школи «Нетішинська школа мистецтв»; - директора ЗПО «Центр туризму і краєзнавства учнівської молоді». Після припинення чи скасування воєнного стану, але не пізніше шести місяців з дня його припинення чи скасування, на посаду, на яку особу було призначено в умовах воєнного стану, буде оголошено конкурс, обов’язковість якого передбачена законодавством.

У виконавчому комітеті протягом 2022 року : прийнято на роботу 15 працівників (в тому числі керівників підприємств, установ, організацій, що перебувають у комунальній власності територіальної громади міста, керівників самостійних підрозділів виконавчого комітету НМР); звільнено – 11 працівників.

З метою впорядкування структури та чисельності виконавчого комітету міської ради 9 працівників, за їхньою згодою, переведено між відділами та самостійними структурними підрозділами.

Вносилися зміни до контрактів з керівниками комунальних підприємств, установ і організацій територіальної громади міста шляхом укладання додаткових угод щодо: продовження терміну дії контрактів, розірвання контрактів чи внесення змін до контрактів.

Протягом року підготовлено: 550 розпоряджень міського голови з особового складу (кадрових питань); 172 розпорядження міського голови про надання відпусток; 143 розпоряджень про відрядження та підготовлено відповідні документи для відрядження працівників.

Ведеться облік та використання відпусток працівниками; розглянуто пропозиції, заяви, скарги громадян; надано роз'яснення щодо застосувань законодавства про працю та службу в органах місцевого самоврядування, здійснено прийом громадян з питань, що належать до компетенції відділу кадрової роботи; розглянуто пропозиції міському голові щодо проведення стажування; ведеться встановлена звітно-облікова документація.

 

Відділ з питань сприяння діяльності депутатів

Проведено 14 сесій (8 позачергових) Нетішинської міської ради VІІІ скликання - прийнято 339 рішень міської ради.

Рішення можна класифікувати за такими основними напрямами: про депутатські запити - 5, з питань бюджету та фінансів - 16, щодо затвердження, виконання та внесення змін до цільових міських програм - 54, з питань комунальної власності - 26, з гуманітарних питань - 29, з питань містобудування та благоустрою - 1, з питань земельних відносин - 178, з організаційних питань - 3, щодо звернень депутатів Нетішинської міської ради - 9 та з інших питань - 18.

Проведено 28 засідань постійних комісій Нетішинської міської ради VІІІ скликання.

З метою оперативного вирішення актуальних питань із забезпечення життєдіяльності Нетішинської МТГ у період воєнного стану та враховуючи ситуації і умови, пов’язаних з ним, було прийнято 3 рішення міської ради:

Прийнято 7 рішень міської ради щодо звернень до центральних органів влади.

Депутатами Нетішинської міської ради внесено 13 депутатських запитів, внесено 11 проєктів рішень міської ради, за результатами розгляду яких прийнято 7 рішень.

 

Відділ правового забезпечення

Проведено 13 засідань адміністративної комісії при виконавчому комітеті. Винесено 84 постанов, з них: про накладення адміністративного штрафу - 75, про винесення попередження - 1, про закриття адміністративної справи –8, накладено штрафів на загальну суму - 91 341 грн. Сплачено громадянами у добровільному порядку – 80 117 грн.

Проведено 5 засідання міської міжвідомчої координаційно - методичної ради з правової освіти населення.

Судові справи за участі працівників відділу: - рішенням суду відмовлено в задоволенні позовних вимог до міської ради; - надійшло 9 адміністративних позовів про скасування постанов адміністративної комісії, прийнятих за результатами розгляду адміністративних протоколів стосовно мешканців Нетішинської МТГ. За результатами розгляду стосовно 7 вказаних адміністративних позовах суд підтвердив законність винесених адмінкомісією постанов про притягнення громадян до адміністративної відповідальності. Провадження щодо розгляду 2 адміністративних позовів перебувають на розгляді Нетішинського міського суду, рішення по них поки не прийнято.

Відділом заявлено 6 позовів про стягнення безпідставно збережених коштів у вигляді орендної плати: збережених коштів, рішенням суду позовні вимоги задоволено.

Спільно з відділом земельних ресурсів та охорони навколишнього природного середовища активно проводиться робота з орендарями, щодо недопущення виникнення заборгованості зі сплати орендної плати за користування земельними ділянками та пред’явлення претензій про стягнення заборгованості та укладення договорів оренди землі.

Підготовлено та направлено: претензії суб’єктам господарювання з вимогами про укладення договорів оренди землі, на яких розташовані належні на праві власності об’єкти нерухомого майна; претензії про стягнення безпідставно збережених коштів за користування земельними ділянками без достатньої правової підстави землекористувачам;

Підготовлено та подано заяви до Державної виконавчої служби щодо відкриття виконавчих проваджень про стягнення коштів на користь Нетішинської міської ради на підставі судових рішень.

Підготовлено 176 проектів договорів.

У Нетішинській міській раді та у виконавчому комітеті на постійній основі відділом здійснюється юридична експертиза усіх проєктів рішень міської ради та виконавчого комітету, а також проєктів розпоряджень міського голови.

 

Відділ з питань цивільного захисту населення

Проведено 12 засідань Нетішинської міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Розглянуто 21 питання, які стосуються безпеки населення МТГ.

З початку повномасштабного вторгнення рф, утворено Оперативний штаб Нетішинської міської територіальної громади, яким прийнято 48 рішень. Розглянуті першочергові питання життєзабезпечення населення та безпеки громадян в умовах воєнного стану.

 

Відділ земельних ресурсів та охорони навколишнього природного середовища

Підготовлено 209 проєктів та прийнято 175 рішень із земельних питань.

Передано у власність громадян 24 земельні ділянки, з них:

-1 земельну ділянку для ведення особистого селянського господарства;

-9 - для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) ;

- 14 - для індивідуального садівництва.

Складено 5 протоколів комісії з розгляду земельних спорів щодо меж земельних ділянок, що перебувають у власності і користуванні громадян, та додержання громадянами правил добросусідства на території Нетішинської МТГ.

Укладено 9 нових договорів оренди землі (з них 4 за результатами земельних торгів у формі електронного аукціону) та 16 додаткових угод до договорів оренди земельних ділянок (припинення, поновлення, внесення змін).

Постійно ведеться робота з орендарями земельних ділянок щодо вчасного поновлення договорів оренди, дотримання умов договорів, своєчасної сплати орендної плати.

Спільно з відділом з правових питань проводиться претензійно-позовна робота щодо недобросовісних орендарів земельних ділянок.

Проведено 37 комісій з обстеження зелених насаджень за результатами яких складені акти обстеження та прийняті відповідні рішення.

 

Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП)

Військова агресія російської федерації проти України вплинула на роботу ЦНАПу. 24 лютого 2022 року державні реєстри було вимкнено для запобігання хакерських атак. ЦНАП змушений був оперативно перепрофілюватися на заклад, у якому здійснювалась реєстрація громадян, які покинути місце проживання з огляду на бойові дії, тимчасову окупацію ВПО. Від березня 2022 року у ЦНАПі зареєструвались більше 3, 5 тис внутрішньо переміщених осіб.

З 15 березня 2022 року територіальні підрозділи ДМС, які знаходяться у безпечних регіонах, де не ведуться активні бойові дії, відновили роботу з прийому та надання адміністративних послуг, зокрема, документів для оформлення ID-картки, закордонного паспорта громадянина України, вклеювання фото. ЦНАП відразу забезпечив роботу в цьому напрямку - в 2022 році оформлено 1 444 біаметричних паспортних документів та вклеєно фото при досягненні 25-, 45-річного віку для 617 осіб.

Від квітня 2022 року у ЦНАПі відновили надання адміністративних послуг із реєстрації нових транспортних послуг та  заміни посвідчення водія: обміняли посвідчення водія 357 осіб та зареєстрували 26 транспортних засоби.

Від липня 2022 року відновлено надання послуг у сфері реєстрації місця проживання, зняття з реєстрації місця проживання, інші відносини у сфері надання публічних (електронних публічних) послуг щодо декларування та реєстрації місця проживання (перебування) фізичних осіб. Всього надано 2057 означених послуг.

Забезпечено прийом документів щодо отримання адміністративних послуг дозвільного характеру: надано 490 послуг з питань архітектури та містобудування, Держпраці, патрульної поліції, ДІАМ, земельних відносин, 458 витягів з Державного земельного кадастру та про нормативну грошову оцінку земельних ділянок.

У травні 2022 року відновлено роботу Державного реєстру речових прав. Надано 1089 адміністративних послуг щодо реєстрації прав на нерухоме майно, надання інформації тощо.

 

Відділ економіки

У рамках програми часткової компенсації вартості генераторів в умовах воєнного стану на 2022 - 2023 роки з бюджету Нетішинської МТГ виплачено безповоротну фінансову матеріальну допомогу на часткову компенсацію вартості закупівлі генераторів у сумі 1 591,9 тис. грн (596,3 тис. грн – 2022 рік, 995,5 тис. грн – 2023 рік) для 93 учасників. Зокрема, 32 фізичним особам-підприємцям виплачено 720,7 тис. грн, 61 громадянину територіальної громади – 871,2 тис. грн.

На найближчому пленарному засіданні Нетішинської міської ради планується додатково виділити ще 300 тис. грн для компенсації вартості генераторів. Також, враховуючи, що програма розрахована на 2022 - 2023 роки, при необхідності кошти будуть виділятися упродовж поточного року.

 

Відділ з питань торгівлі та закупівель

Протягом 2022 року здійснювалися закупівлі товарів, робіт та послуг в умовах воєнного стану для забезпечення виконання заходів програми національного спротиву Нетішинської МТГ та цивільного захисту населення за рахунок  коштів бюджету міської територіальної громади: генератори, рації, ретранслятор для забезпечення радіозв'язку, тепловізори, ємності для води, бойлери на твердому паливі, дизельні обігрівачі, пальне, таблетки йодиду калію, автомобілі, рупорні гучномовці, дезінфекційні засоби, продукти харчування.

Проведено відкриті торги щодо внесення змін до генерального плану м. Нетішина та плану зонування території м. Нетішина.

Укладені договори за предметом закупівлі послуги з технічного забезпечення роботи камер відеоспостереження в місті.

 

Відділ благоустрою та житлово-комунального господарства

Виконано роботу щодо проведення конкурсу з призначення управителя багатоквартирного будинку у гуртожитках міста Нетішина: підготовлено та затвердження склад конкурсної комісії та Положення про комісію, конкурсну документацію для проведення конкурсу на управителя багатоповерхових житлових будинків на території Нетішина. Процедуру проведення конкурсу завершено 1 березня 2023 року.

Розроблено проект рішення Нетішинської міської ради та аналіз регуляторного впливу до нього «Про Правила благоустрою на території населених пунктів Нетішинської міської територіальної громади». Проєкт рішення та аналіз регуляторного впливу до нього отримали відповідні висновки Державної регуляторної служби України. Рішенням 30 сесії міської ради №30/1537 від 04.11. 2022 р. затверджено Правила благоустрою на території населених пунктів Нетішинської МТГ - відтепер на території громади діють єдині Правила благоустрою.

 

Відділ містобудування та архітектури

У сфері містобудування було виконано такі основні заходи: - у місті Нетішині було перейменовано дві вулиці, а саме: проспект Курчатова - на проспект Героїв України, вулицю Михайлова - на вулицю Чорновола; - у селі Старий Кривин тим же рішенням перейменовано вулицю Мічуріна та провулок Мічуріна - на вулицю Козацьку та провулок Козацький, вулицю Чкалова та провулок Чкалова - на вулицю Героїв України та провулок Героїв України; - пройшли громадські обговорення щодо перейменування у місті Нетішині вулиці Висоцького на вулицю Василя Стуса. На розгляд найближчої сесії Нетішинської міської ради буде винесено проєкт рішення з даного питання.

Виконавчим комітетом розпочато процедуру з внесення змін до генерального плану м. Нетішина та плану зонування території м Нетішина: -укладено договір щодо надання послуг з внесення змін до генерального плану м. Нетішин та плану зонування території м Нетішин; -завершено процедуру проведення громадських обговорень.

Нині містобудівна документація знаходиться на розгляді містобудівної ради у Хмельницькій ОВА, після усунення зауважень і внесення пропозицій, документація буде відправлена на експертизу. Отримавши усі необхідні висновки, проект рішення про затвердження даної містобудівної документації буде винесено на розгляд міської ради.

 

Служба у справах дітей

Працівниками служби у справах дітей: розглянуто 144 письмових та 662 усних звернень громадян; взято участь у 64 судових засіданнях ( в якості третьої особи та позивача); надано 2220 консультативної допомоги батькам та дітям міста; проведено 4 засідання координаційної ради (розглянуто 22 питання щодо захисту прав та інтересів дітей); проведено 24 засідання комісії з питань захисту прав дитини (розглянуто 76 справ); підготовлено 8 висновків органу опіки та піклування про доцільність позбавлення батьків батьківських прав (розглянуто 15 справ про доцільність позбавлення батьків батьківських прав); надано 3 позови органу опіки та піклування до Нетішинського міського суду (всі задоволені) -1 - про позбавлення двох батьків батьківських прав щодо 2 неповнолітніх дітей, 2 - щодо відібрання 2 дітей від батьків без позбавлення їх батьківських прав; організовано та проведено 12 тижнів профілактики бездоглядності, правопорушень та злочинів серед неповнолітніх, пропаганди здорового способу життя; організовано та проведено 50 спільних цільових рейдів (в ході яких: обстежено 233 сім’ї; виявлено 40 дітей, батьки яких ухиляються від виконання батьківських обов’язків; вилучено із сім’ї 2 дитини, де умови загрожували їхньому життю і здоров’ю; 106 батьків попереджено про відповідальність за невиконання батьківських обов’язків; 15 батьків ініційовано притягнення до адміністративної відповідальності за ухилення від виконання батьківських обов’язків; повернуто на навчання – 14 дітей); проведено роботу стосовно 7 повідомлень про жорстоке поводження або загрозу його вчинення щодо дітей.

Поставлено на облік служби у справах дітей: 14 дітей як таких, які перебувають у складних життєвих обставинах; 7 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, яким вчасно надано статуси дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Впродовж звітного періоду громадянами громади усиновлено 2 дітей-сиріт та 6 дітей влаштовано під опіку/піклування.

Знято з обліку служби у справах дітей 7 дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах; 5 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (у зв’язку з досягненням повноліття – 4; поверненням на виховання матері - 1).

На обліку служби у справах дітей перебуває: 34 дитини, які перебувають у складних життєвих обставинах із 14 сімей; 68 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (на контролі служби 78 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування); 27 дітей, усиновлених громадянами міста, за якими здійснюється контроль за умовами проживання та виховання; 29 осіб із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; 4 прийомних сім’ї, в яких виховується 4 дитини, позбавлених батьківського піклування, та 1 особа із числа дітей, позбавлених батьківського піклування.

У Нетішинській МТГ за кошти субвенції з державного бюджету виплачена грошова компенсація для 9 осіб із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. У 2022 році для 7 осіб із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебували на квартирному обліку, в порядку черговості за рахунок грошової компенсації придбано житло. Кошти субвенції використані в повному обсязі.

Перебувають на квартирному обліку у виконавчому комітеті міської ради:  13 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, (у 2022 році за клопотанням служби у справах дітей поставлено на квартирний облік 7 дітей, після досягнення ними 16-річного віку); 20 осіб із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

На виконання Програми захисту дітей Нетішинської МТГ на 2020-2024 роки було виділено кошти та проведено акції для дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах та які потребують соціальної підтримки: «Творімо добро дітям» (до Міжнародного дня захисту дітей надано речову допомогу продуктами харчування для 155 дітей, придбано та вручено призи переможцям і учасникам конкурсів); «Готуємо дітей до школи» (90 дітей отримали набори шкільного приладдя, виплачені кошти на придбання шкільної та спортивної форми для 52 учнів із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; «Зима» (100 дітей отримали новорічні подарунки та 34 дитини - набори рушників, для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей із прийомних сімей, дітей вказаної категорії із Нетішинського професійного ліцею вручені подарунки для 83 дітей до свята Миколая та для 79 дітей до Нового року.

До Дня усиновлення надана матеріальна допомога для 51 осіб.

 

Відділ молоді та спорту

Робота відділу була спрямована на реалізацію трьох місцевих програм: - розвитку фізичної культури і спорту в Нетішинській МТГ; цільова соціальна програма реалізації молодіжної політики; розвитку та підтримки комунальних підприємств охорони здоров’я Нетішинської МТГ і надання медичних послуг.

За 2022 рік проведено: 4 засідання координаційної ради з питань реалізації молодіжної політики, розвитку фізичної культури і спорту; 3 засідання комісії з відзнак дітей та молоді, фахівців галузей освіти, культури та спорту при виконавчому комітеті міської ради. (розглядалися документи на відзначення талановитої молоді міста преміями та Подяками міського голови з нагоди Дня молоді, Дня фізичної культури і спорту, призначення стипендій у 2022/2023 н. р. році для талановитих і обдарованих дітей, перспективних спортсменів, фахівцям галузей освіти, культури та спорту); 4 засідання координаційної ради з питань охорони здоров’я при виконавчому комітеті; 2 засідання комісії з питань надання щомісячної адресної грошової допомоги медичним працівникам Нетішинської МТГ за проживання в орендованому житлі; 1 засідання комісії з питань матеріального заохочення та стимулювання фахівців галузі охорони здоров’я комунальних некомерційних підприємств Нетішинської міської ради.

Відділом молоді та спорту були розроблені: зміни до Порядку надання щомісячної адресної грошової допомоги медичним працівникам Нетішинської МТГ для часткового покриття витрат за проживання в орендованому житлі - 4 медичним працівникам (2 - Центр ПМСД, 2 - СМСЧ) була виплачена допомога; положення про заохочувальні відзнаки для дітей та молоді Нетішинської МТГ; положення про грошові добові норми витрат на харчування учасників спортивних змагань різного рівня та норми витрат для нагородження переможців та призерів міських фізкультурно-оздоровчих і спортивних заходів; цільова соціальна програма реалізації молодіжної політики у Нетішинській МТГ на 2023-2027 роки.

З нагоди Всесвітнього дня донора крові було підготовлено розпорядження міського голови, відповідно до якого 86 почесних донорів України, які проживають у Нетішинській МТГ, отримали допомогу.

Підготовлено 3 проєкти розпорядження міського голови, 17 проєктів рішень виконавчого комітету та 8 проєктів рішень Нетішинської міської ради.

Організовано і проведено урочисту частину з нагоди Дня молоді. Проведено та забезпечено участь спортсменів міста та спортивних команд у 103 спортивних змаганнях різного рівня: призерами змагань стали 478 спортсменів нашого міста, за результатами яких для 115 спортсменів присвоєні відповідні спортивні розряди. До складу збірних команд України (основний, кандидат, резерв) входять 25 спортсменів міста (боротьба самбо, фехтування, спортивна радіопеленгація, скелелазіння).

До відділу звернулося 199 мешканців міста з питань направлення на спортивні змагання, присвоєння спортивних розрядів спортсменам міста, отримання матеріальної допомоги почесним донорам України, виплата стипендій Нетішинського міського голови та Нетішинської міської ради.

 

Архівний відділ

У відділі зберігаються документи постійного зберігання 33 фондів: 18 – юридичних осіб, 10 – ліквідовані установи, 5 – особового походження.

Упродовж року на зберігання прийнято 497 справ від юридичних осіб.

Проведено заміну 4 архівних коробок; проводилось позапланове перевіряння наявності і стану документів постійного зберігання– 2879 справ; проводилась робота з описування фотодокументів, по наповненню фонду особового походження. Прийнято на збереження 481 справи постійного зберігання від юридичних осіб, виконувалися тематичні запити

У 2022 році передано на схвалення ЕПК Державного архіву Хмельницької області:19 проектів номенклатур справ, 13 проектів положень про ЕК, 13 проектів положень про архівний підрозділ, 16 історичних довідок та доповнення до них, 1 інструкція з ведення діловодства.

Протягом року установами та організаціями подавались на погодження Акти про вилучення для знищення документів, не внесених до Національного архівного фонду (350 позицій, 9 355 справ).

 

Фонд комунального майна міста Нетішина

Протягом 2022 року надійшло 50 звернень громадян та 21 лист від центральних та місцевих органів державної влади, органів місцевого самоврядування та інших організацій з питань квартирного обліку.

Підготовлено 14 рішень виконавчого комітету «Про квартирний облік».

На обліку перебуває 188 постійно діючих договорів оренди. Впродовж 2022 року продовжено дію 41 договорів оренди та укладено 14 нових договори оренди. Продовжено 1 договір оренди.

Протягом року здійснювались наступні дії з об'єктами та майном комунальної власності Нетішинської міської територіальної громади:

- безоплатні передачі майна між комунальними підприємствами та бюджетними установами НМТГ у господарське відання чи оперативне управління;

- передача об'єктів з державної до комунальної власності Нетішинської міської територіальної громади;

- обстеження майна, за результатами яких складено акти обстеження.

Укладено договір купівлі-продажу групи об’єктів нерухомості з ТОВ «Біосмартех».

Надійшло 22 заяв від громадян щодо передачі у власність квартир, житлових приміщень у гуртожитках, кімнат у комунальній квартирі, 12 з них щодо приватизації житлових приміщень у гуртожитках міста.

У приватну власність громадян передано 28 житлових приміщень, з них 10 квартир та 18 приміщень у гуртожитках міста.

Прийнято 207 звернень від громадян, запитів від державних реєстраторів, адвокатів, нотаріусів з питань надання інформації щодо зареєстрованих прав на житло. Видано 230 різного роду довідок з архівних реєстраційних справ.

Фонд здійснює регулювання діяльності з розміщення зовнішньої реклами на території Нетішинської МТГ.

Упродовж 2017-2022 років учасниками І-VІ черги програми «Муніципальне житло Нетішинської міської територіальної громади на 2017-2027 роки» визначено 71 громадянин, із них 16 громадян - учасники програми  І-ІІ черги поліпшили свої житлові умови в рамках програми. Упродовж 2022 року повернуто у бюджет 808 655,08 грн. внесків від виконання вказаної програми.

У сфері розподілу комунальних житлових приміщень: надійшло 77 звернень із житлових питань, із них 23 звернення громадян; підготовлено 120 відповідей; проведено 12 засідань громадської комісії; видано 29 ордерів (на ліжко-місця – 9, кімнати у гуртожитку-9, на житлове приміщення із фонду тимчасового житла-10, службове житло-1); прийнято 50 рішень виконавчого комітету з житлових питань.

 

Управління освіти

З перших днів війни працівники закладів освіти долучились до різних заходів щодо захисту нашої держави. Освітяни швидко мобілізувалися і були залучені до волонтерської роботи - чергували цілодобово в ПРУ, збирали кошти для ЗСУ, продукти, ліки та одяг для переселенців, готували їжу, плели сітки, шили медичні сумки, пов’язки, нашивки, чохли для спальників, маскувальні плащі, розвантажувальні жилети, виготовляли окопні свічки, проводили благодійні ярмарки, долучались до надання психологічної допомоги, вчили переселенців української мови, організували навчально-тренувальні курси з початкової військової підготовки для жителів нашої громади тощо – робили все те, що стосувалось допомоги нашим українським захисникам і що наближає нашу перемогу. Волонтерська робота у закладах освіти продовжується і зараз. На базі ЗДО № 4, ЗДО № 5, ЗДО № 9, ліцеїв № 3 та № 4 були розгорнуті Пункти «Незламності».

Окрім волонтерської діяльності, освітяни забезпечували основну свою діяльність - надавали освітні послуги. Цей навчальний рік під час війни був важким: вже через місяць після початку війни відкрився очно садок №7, а вже до кінця серпня відкрили двері ще шість садків нашої громади. Школи завершували минулий навчальний рік за дистанційною формою навчання.

Всі 16 закладів нашої громади отримали дозвіл на очне навчання в 2022-2023 н.р.

Дошкільна освіта

У 2022-2023 н. р. у 82 групах восьми ЗДО виховується 1541 дитина, з них 124 першокласники: створено належні умови для освітньої, корекційної роботи, кваліфікованої допомоги дошкільникам з порушенням мови, порушенням опорно-рухового апарату та дітей, які часто хворіють, в масових дошкільних групах. В профілактично-реабілітаційних центрах, що функціонують на базі ЗДО № 3, № 5 отримують послуги 84 дошкільників за кошти бюджету міста. .

У ЗДО міста функціонує 8 логопедичних пунктів - введені додаткові штатні одиниці вчителів-логопедів (отримували допомогу 309 дітей). Аналіз результативності роботи логопедичних пунктів у 2021-22 н.р. показав, що 218 дітям (70,5%) - виправлено вади мови; 91 дитина (29,5%) потребують продовження занять з логопедом.

Загальна середня освіта

Мережа п’яти закладів ЗСО складається із 169 класів, у яких навчається 4 314 учнів. Середня наповнюваність класів становить 25,5 учнів. У 2022-2023 н.р. в 2 зміни навчаються здобувачі освіти ліцеїв №1, №2, №3. Стипендіатами міського голови стали 21 дитина та 21 педагог освітніх закладів нашої громади. Продовжується реформа ЗЗСО. Змінено тип закладів ЗОШ на ліцеї. Затверджена Програма трансформації ЗЗСО.

У 2022 році здобувачі освіти Нетішинської МТГ були учасниками Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Т. Шевченка. Забезпечено участь учнів у Міжнародних конкурсах математичної, фізичної освіти «Кенгуру» та «Левеня», Всеукраїнській українознавчій грі «Соняшник», Всеукраїнській краєзнавчій експедиції учнівської молоді «Моя Батьківщина - Україна, у Всеукраїнському конкурсі юних раціоналізаторів і винахідників, у Всеукраїнському конкурсі «Дотик природи».

Вагому роль у розвитку учнівської молоді відігравало міське наукове товариство  Хмельницького територіального відділення Малої академії наук України. Розвитку дослідницьких, інтелектуальних обдаровань учнівської молоді сприяла участь у Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН, в обласних заочних конкурсах з української мови, історії, географії, філософії та релігієзнавства, хімії та біології, екології, математики, інформаційних технологій.

Учні-члени Нетішинського територіального відділення Малої академії наук України на обласному етапі здобули 11 призових місць, на Всеукраїнському рівні 2 призових місць.

Учні нетішинських ліцеїв взяли участь у 22 обласних масових заходах, які організовувалися Хмельницьким територіальним відділенням МАН, у 9 всеукраїнських конкурсах, організованих Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді, у яких посідали призові місця.

З метою виявлення і підтримки обдаровань дітей та учнівської молоді проведено міський етап Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості (номінації «Література», «Історія України і державотворення»), забезпечено участь переможців у обласному та Всеукраїнському етапах заходу.

ХІV обласна учнівська інтернет-олімпіада з математики: дипломом І ступеня-2 учнів, диплом ІІ ступеня -5 учнів, диплом ІІІ ступеня-4 учні; Всеукраїнська краєзнавча акція учнівської молоді «Українська революція: 100 років надії і боротьби»- 1 учень; Всеукраїнський конкурс раціоналізаторських і винахідницьких проектів - 2 учні; Всеукраїнський конкурс учнівської творчості-2 учні; ІІ етап конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН-11 учнів; ІІІ (фінальний) етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України - 2 учнів; почесна відзнака «Genius Olympiad» - 1 учень; обласний конкурс дослідницьких проєктів «Цікава математика»- 4 учнів.

Позашкільна освіта

У 61 гуртку отримували позашкільну освіту 1546 вихованців. Протягом року ЗПО було організовано та проведено 169 заходів різного тематичного спрямування, участь у яких брало 2725 вихованців.

Позитивні аспекти діяльності:

- керівники гуртків ЗПО відзначені нагородами Міністерства освіти і науки України, Українського державного центру позашкільної освіти, Міністерства молоді і спорту України, стали переможцями у обласному етапі Всеукраїнського конкурсу майстерності педагогічних працівників позашкільних закладів «Джерело творчості»( номінація «Керівник гуртка–2022»;

- проведено міжнародний фестиваль-конкурс молодих виконавців естрадної пісні«ВЕРНІСАЖ. ЕнергоФест», організатором якого є БДТ, у 2022 році об’єднав понад дві сотні юних талантів з 21 області України та з Італії, Молдови, Румунії;

- високі результати показали вихованці гуртків ЗПО у міжнародних змаганнях;

 - на базі клубу «Юний технік» проведено відкритий чемпіонат м. Нетішина зі спортивної радіопеленгації, присвячений пам’яті захисників України;

- заклади позашкільної освіти здійснювали волонтерську діяльність;

- в закладах створено умови для комфортного перебування дітей тимчасово переселених з інших регіонів України.

Реформа ЗЗСО у громаді розпочалась. Всі заклади освіти розробили стратегії розвитку закладу.

Кадрове забезпечення.

У галузі «Освіта» станом на 31.12.2022 року працює 1173 працівників: 543 –у закладах загальної середньої освіти (педагогічних – 357); у закладах дошкільної освіти – 538 (педагогічних – 223); у закладів позашкільної освіти - 50, (педагогічних – 34).

Для належного функціонування та розвитку освіти, підвищення ефективності організації та результативності освітнього процесу за рахунок коштів місцевого бюджету рішенням Нетішинської міської ради у 2022 році забезпечено утримання у закладах та установах освіти 46,75 додаткових штатних одиниць.

У 2022 році пройшли атестацію 109 педагогічних працівників, з них 39 підвищили кваліфікаційний рівень.

Фінансове забезпечення

Заробітна плата освітянам виплачена в повному обсязі із надбавками та доплатами у максимальному розрізі. Матеріальна допомога на оздоровлення та ст.57 виплачена 100% від посадового окладу. Стимулюючі виплачені із фонду економії оплати праці. Фінансування галузі освіта у місцевому бюджеті складає 42,6 %.

Управління соціального захисту населення

Соціальна робота у 2022 році була акцентована на внутрішньо переміщених особах:

на облік прийнято та видано довідок про реєстрацію всього для 3 644 ВПО (10 % від загальної кількості населення громади); призначено допомогу на проживання для 2 606 ВПО; прийнято 1446 заяв від власників квартир (будинків) про розміщення у них ВПО, нараховано для них компенсації на оплату житлово-комунальних послуг за розміщення ВПО; 599 осіб/сімей ВПО отримали соціальні послуги у Нетішинському територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг); для всіх проживаючих у громаді ВПО видано 18 370 кг борошна, 6100 кг гороху та 4046 продуктових наборів, інша гуманітарна допомога.

Станом на 01.03.2023 р. на обліку перебуває 2455 ВПО;

На виконання програм соціального захисту населення у 2022 році використано кошти Державного бюджету на надання державних соціальних допомог, на виплату допомоги ВПО. (отримували допомогу щомісячно понад 3,5 тис. осіб); на житлові субсидії для 901 домогосподарства; пільги на оплату житлово-комунальних послуг для 1146 пільговиків.

Кошти бюджету Нетішинської МТГ були прямовані на виконання місцевих програм:  «Турбота» (серед іншого, одноразова грошова допомога на лікування та в зв’язку зі складними життєвими обставинами надана для 660 мешканців міста); підтримки учасників АТО – на обліку 304 учасники АТО.

Програма оздоровлення дітей у 2022 році не фінансувалась через воєнний стан.

За статистичними даними заборгованість із виплати заробітної плати на підприємствах Нетішинської МТГ у 2022 році відсутня.

У Нетішинському територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) на обліку перебувало 2 010 осіб. За час дії воєнного стану соціальні послуги надавалися безкоштовно. Наданих безоплатних соціальних послуг: 4 8742 – на дому, 43 150 – натуральної допомоги та соціально-побутової адаптації.

У Нетішинському центрі комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Мрія» 177 дітей з інвалідністю, 10 дітей з групи ризику, 7 осіб з інвалідністю отримали послуги з комплексної реабілітації, а саме: медичне спостереження та послуги психолого-педагогічної, фізичної реабілітації, професійної, фізкультурно-спортивної й соціально-побутової реабілітації. На програмі денного догляду отримали послуги 14 дітей з інвалідністю (віком від 2 до 15 років), в групі соціальної адаптації – 7 осіб з інвалідністю.

 

Управління культури

Фінансування закладів культури здійснювалося за рахунок коштів місцевого бюджету, отриманих доходів по спеціальному фонду за рахунок надання платних послуг. Обсяг фінансування в повній мірі забезпечив повноцінну роботу закладів культури в 2022 році.

Мистецьку освіту у громаді забезпечують мистецькі школи. Загальний їхній контингент - 614 учнів, що складає 14,2 % від загальної кількості дітей шкільного віку. Мистецькі школи міста у 2022 н.р. закінчив 81 учень, 11 з них стали студентами вищих навчальних закладів культури і мистецтв.

Діяльність закладів культури клубного типу забезпечують 26 творчих працівників. У закладах діють 33 колективи художньої самодіяльності, які відвідують 685 чоловік (з них - 539 дітей), та 12 любительських об’єднань і клубів за інтересами з загальною кількістю учасників – 491. Серед 33 аматорських творчих колективів 6 носять почесні звання «народний» та 5 - «зразковий». Клубними закладами проведено 236 масових заходів, які відвідали 4 4820 мешканців міста, з них 23507 - діти.

Нетішинськиим краєзнавчим музеєм організовано 26 виставок, прочитано 30 лекцій, проведено 70 масових заходів, науковцями музею підготовлено до друку 73 публікації, проведено 121 екскурсію, які відвідали 10499 чоловік.

Для зміцнення матеріально-технічної бази закладів культури придбано оргтехніку, закуплено матеріали на проведення ремонтних робіт власними силами. Здійснено поточний ремонт музичних інструментів.

Російська збройна агресія проти України змінила життя нашої країни та внесла корективи у роботу закладів культури громади. Протягом року відбулися ряд благодійних мистецьких заходів на підтримку ЗСУ за участю працівників та творчих колективів закладів культури громади.

Працівниками закладів культури виготовлено маскувальні сітки, зібрано продуктові набори та відповідні кошти, які було передано на потреби ЗСУ.

 

Управління капітального будівництва

Проведено 5 процедур закупівель по об’єктах будівництва та капітальних ремонтів: 3 об’єкта - за процедурою спрощених закупівель та переговорною процедурою; 2 об’єкта за процедурою звіту про укладений договір.

Завершено роботи по 3-х об’єктах (в тому числі по 1-му об’єкту, розпочатому в 2021 році): нове будівництво тротуару по вул. Привокзальній в с.Старий Кривин; установлення автоматичної пожежної сигналізації (додаткової мережі системи протипожежного захисту) та капітальний ремонт частини будівлі (системи вентиляції найпростішого укриття №2 в підвальному приміщенні) БДТ.

Розпочато роботи по наступних об’єктах:

- нове будівництво закладу дошкільної освіти (ясла садок) по вул.Енергетиків (однак, станом на 01.01.2023 року зареєстрована кредиторська заборгованість перед підрядником у зв’язку з непроведенням в умовах воєнного стану органами ДКС України зареєстрованих УКБ ВК НМР фінансових зобов’язань за виконаними роботами); капітальний ремонт частини будівлі (системи вентиляції захисної споруди цивільного захисту) ліцею №4.

Продовжилось проведення робіт на об’єкті «Реконструкція будівлі центру соціальних служб для молоді під будівлю позашкільного навчального закладу.

Вся інформація щодо процедур публічних закупівель (назва об’єкту будівництва, очікувана сума закупівель, учасники, результати аукціону, інформація щодо переможця тощо), здійснених УКБ, розміщена в ЕСЗ «Prozorro».

Всього за рік укладено 60 договорів: підряду, технічного та авторського  нагляду - 16; проектні роботи та проведення експертизи проектів - 22; інші з питань діяльності УКБ – 22.

Зменшення кількості проведених закупівель зумовлене зменшенням бюджетних асигнувань на витрати капітального характеру в Нетішинській МТГ, у зв’язку з повномасштабною війною росії проти України.

Завершено проектування 5 об’єктів комунальної власності Нетішинської МТГ:

- капітальний ремонт частини будівлі (заміна існуючих заповнень віконних та дверних прорізів частини 2-го поверху гуртожитку) на просп. Незалежності,10;

- капітальний ремонт частини будівлі (системи вентиляції найпростішого укриття №2 в підвальному приміщенні) БДТ;- установлення автоматичної пожежної сигналізації (додаткової мережі системи протипожежного захисту) БДТ; - капітальний ремонт частини будівлі (система вентиляції захисної споруди цивільного захисту ліцею №4;- капітальний ремонт частини будівлі (найпростіше укриття в підвальному приміщенні) ліцею №1.

Протягом 2022 року передано 14 завершених будівництвом (реконструкцією, капітальним ремонтом) об’єктів на баланс відповідним експлуатуючим організаціям, підприємствам, установам, у тому числі розпочатих у: 2019 році (1 об’єкт) - капітальний ремонт частини будівлі ліцею №4 (частина захисної споруди цивільного захисту);  2020 році (2 об’єкти) - капітальний ремонт (благоустрій) прилеглої території біля адмінбудівлі в с. Старий Кривин та реконструкція частини приміщень адмінбудинку під пункт здоров’я в с.Старий Кривин; 2021 році (11 об’єктів) - капітальний ремонт пожежної сигналізації та системи оповіщення, вогнезахисне оброблення дерев’яних конструкцій колосникового настилу робочих галерей та сцени в приміщеннях Палацу культури; улаштування системи протипожежного захисту будівлі ЗДО №8; улаштування системи протипожежного захисту будівлі дошкільного ЗДО №9; улаштування систем протипожежного та блискавкозахисту будівлі Старокривинського будинку культури; улаштування системи блискавкозахисту будівлі ЗДО; улаштування системи блискавкозахисту будівлі ЗДО №4; улаштування системи блискавкозахисту будівлі ліцею №2; улаштування системи блискавкозахисту будівлі Старокривинського ліцею №5; капітальний ремонт частини будівлі ліцею №2 (заміна існуючих заповнень віконних прорізів); капітальний ремонт частини будівлі (даху, утеплення зовнішніх огороджуючих конструкцій, блискавкозахисту) міського Будинку культури на вул.Солов’євська.

 

КОМУНАЛЬНІ ПІДПРИЄМТВА НЕТІШИНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

КП «Благоустрій»

Перелік виконаних робіт: прибирання 578116 м² території благоустрою; придбано та замінено 109 енергозберігаючих ламп зовнішнього освітлення та встановлено 125 світлодіодних світильників в с.Старий Кривин; висаджено 1 921 зелене насадження, в т.ч. розсади квітів 1 521 шт., кущів – 400; засіяно 2195 кв.м. квітників та 5 000 кв.м. газонів; видалено 46 шт. сухих дерев та 53 м/п кущів; викошено 51,4 га.газонів з періодичністю 6 раз; проводилась стрижка 16 621 м/п кущів та чагарників; вивезено та утилізовано 2 512 куб.м. сміття; відремонтовано 75 вуличних лавочок, пофарбовано 230 вуличних лавочок та 610 урн, 71 дитячих та спортивних майданчики, 27 альтанок; виготовлено та встановлено 10 нових лавочок та 45 урн; очищено 350 ливневих каналізацій та 177 дощових колодязів; розроблено 6 проектів схем організації дорожнього руху на вуличній мережі; придбано 1551т. протиожеледних матеріалів; виконано 3 263,56 м² пототочного ремонту доріг, в. т.ч. 731,74 м² ямковий ремонт дорожнього покриття та 2 531,82 м² заміна покриття; нанесено дорожню розмітку площею 1 955,62 м²; здійснювалося перевезення пасажирів на маршрутах «Автовокзал-вул. Солов'євська» та «м. Нетішин-Ст. Кривин»; придбано автогрейдер з розпушувачем та трактор LOVOL.

 

КП «ЖКО»

Крім поточної діяльності щодо забезпечення функціонування, будинків, що перебувають в управлінні та гуртожитків, незважаючи на відсутність нових сміттєвозів, безперебійно, навіть незважаючи на блекаути та перебої з паливом, надавалась послуга поводження з побутовими відходами.

Здійснювався поточний ремонт насосної станції водогону в садибній забудові міста, проводилось виготовлення технічних паспортів, експертне обстеження ліфтів, ремонт та облаштування приміщення для розміщення внутрішньо переміщених осіб у 6-му гуртожитку.

Незважаючи на відсутність співфінансування та низьку платіжну спроможність співвласників, виконано капітальні ремонти 6 ліфтів та капітальні ремонти 2 електродвигунів у ліфтах.

Крім того, врегульована багаторічна проблема технічного обслуговування водогону КГ ВП ХАЕС та відшкодування витрат за користування майном тергромади. Це дало змогу не використовувати бюджетні кошти на обслуговування та усунення аварійних ситуацій.

 

 КП «Комфорт»

На балансі КП НМР «Комфорт» обліковується територія тимчасового утримання безпритульних тварин по вул. Промислова, парк в районі вул. Шевченка,1 та в районі вул. Набережна і Будівельників, територія пляжу в районі вул. Варшавська.

Кошти з місцевого бюджету були виділені для здійснення господарської діяльності КП НМР «Комфорт: благоустрою утримання об’єктів Нетішинської МТГ у належному стані, покращення їхнього зовнішнього вигляду, а також для забезпечення належних умов утримання території тимчасового утримання безпритульних тварин, для проведення стерилізації тварин і т. д. Кошти були використані на придбання матеріалів для ремонту та поточних потреб, зокрема придбано генератор; інформаційний вуличний стенд для встановлення в Диво-парку, пісок для покращення території міського пляжу; продукти харчування для безпритульних тварин, запасні частини до техніки тощо.     

Протягом року було здійснено ряд послуг сторонніми організаціями: обстеження дна озера та рятувальний пост, ветеринарне обслуговування безпритульних тварин.

Відремонтовано 16 урн, 3 альтанки; пофарбовано 21 урну, 19 лавок, 2 тіньових навіси, 3 альтанки, 1 пірс; влаштовано 14,2 м² бетонних доріжок, 14,5 м² доріжок з бруківки. Відремонтовано та пофарбовано дитячий майданчик на території міського пляжу та сцену. На території парків та пляжу встановлені питні фонтанчики. Висаджено 799 дерев та кущів, видалено 63 шт. сухих дерев, покошене 13,5 га газонів.

За період 2022 року простерилізовано 311 тварин (собак та котів).

 

КНП «СМСЧ м.Нетішин»

Основне завдання – надання послуг з медичного обслуговування населення за пакетами медичних гарантій, відповідно до договору з НСЗУ, проведення медичних оглядів  різних категорій населення, працівників підприємств, установ, організацій міста ( в тому числі на платній основі).

Фінансування підприємства здійснювалось за рахунок: Національної Служби Здоров’я України; місцевого бюджету; надходження за платні послуги; орендної плати орендарями; благодійної, гуманітарної допомоги в натуральній формі; централізованого постачання.

Витрати підприємства спрямовувались: заробітна плата та нарахування на оплату праці; предмети, матеріали, обладнання та інвентар; медикаменти та перев’язувальні матеріли; продукти харчування; оплата послуг, крім комунальних; оплата комунальних послуг; виплата пенсій; капітальні видатки; інші видатки(відрядні, податки тощо

Станом на 01.01.2022 на підприємстві штатних посад 411,25 (фізичних осіб – 463); станом на 31.12.2022- штатних посад - 352 (фізичних осіб – 412). Вивільнено внаслідок оптимізації - 59,25 штатних посад (31 фізичну особу).

Співпраця з НСЗУ відбувалася за 22 пакетами.

У стаціонарі проліковано 4 469 хворих, в тому числі проведено 785 операцій, з них 218 малоінвазивних, надано допомогу 118 пацієнтам з гострим мозковим інсультом, 141 пацієнту з гострою респіраторною хворобою Ковід-19, прийнято 311 пологів.

Зареєстровано 167 981 відвідування в консультативно-діагностичній поліклінікці, в тому числі проведено 1 631 амбулаторну операцію; проліковано в денному стаціонарі 1 117 осіб.

Зміни та здобутки:

створений та розпочав свою роботу відділ з інфекційного контролю;підприємство взяло участь у спільному проекті ГО «Інфекційний контроль в Україні» за підтримки ProjectHOPE (США), з метою надання якісної медичної допомоги, удосконалення програми інфекційного контролю, водопостачання, санітарії та гігієни; введена в експлуатацію центральна станція моніторингу пацієнтів у ВАІТ; створено відділення медичної реабілітації (20 ліжок) для цілодобового перебування пацієнтів; збільшилась кількість хірургічних малоінвазивних втручань на 16% та операцій на венах на 43%; впроваджено нові операції: в урології - ТУР аденоми простати; в гінекології – черезпіхвова ампутація матки; завершений ремонт 5 поверху КДП; проведена реорганізація відділення профілактичних медичних оглядів.

Проблеми:

 кошти НСЗУ не покривають потреби закладу. Дефіцит коштів покривається за рахунок міського бюджету та власних надходжень; у звітному році кошти на капітальні видатки з бюджету громади не виділялися; потребує капітального ремонту частина стаціонарних відділень; підприємство немає альтернативних джерел водозабезпечення та опалення на випадок повного блекауту.

 

КНП «Центр ПМСД»

Фінансування закладу в основному відбувалось за рахунок коштів НСЗУ. З місцевого бюджету було виділено кошти на комунальні послуги; на пільгове забезпечення, відповідно до Постанови КМУ №1303 «Про впорядкування безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань»; на туберкулін.

Грошові витрати були спрямовані на: медикаменти та вироби медичного призначення, послуги (в тому числі, відрядження, предмети, матеріали, інвентар); основні недороговартісні та дороговартісні засоби; заробітну плату.

Фінансування з НСЗУ здійснювалось відповідно до 3-ох договорів. Покращилась матеріально-технічна база закладу - майже кожне робоче місце забезпечено персональним ноутбуком. За рахунок реконструкції приміщень збільшено кількість кабінетів в амбулаторії ЗПСМ №2 - покращились умови перебування лікарів та підвищився комфорт для пацієнтів.

У кожній амбулаторії закладу встановлено напівавтоматичний зовнішній дефібрилятор.

Реорганізовано контакт-центр, виділено окреме приміщення, добавлено робоче місце ще одного оператора. За результатами роботи за 2022 рік на 23% зменшено кількість пропущених дзвінків. У амбулаторії №2 працює адміністратор.

Оновлено офіційний сайт ( враховано потреби людей з вадами зору), налагоджено зв’язок між адміністрацією закладу та пацієнтами через регулярні опитування у вигляді паперових анкет, QR-кодів, повідомлень через сторінку у Фейсбук та поштову скриньку на сайті закладу.

Проблеми: постійне вимкнення електроенергії призводило до проблем з доступом до Інтернету, а, відповідно, і медичної електронної системи. Це впливало на строки і час введення медичної інформації до електронної системи, а також на роботу закладу вцілому; пункти тимчасового базування закладу, за вимогою, було передано на потреби територіальної оборони, чим зменшено розгалуженість мережі; інфляція, підвищення цін на послуги.

Перспективи: продовжимо розвивати обізнаність населення про Центр; працюватимемо над регулярним збором інформації про роботу лікарів та закладу вцілому; продовжимо працювати за індикаторами якості, проводячи постійний моніторинг і за необхідності доповнюючи або заміняючи існуючі; плануємо ремонт амбулаторії ЗПСМ №1 для покращення умов перебування пацієнтів та комфорту працівників; плануємо і надалі працювати над залученням молодих кадрів у заклад.

 

КП НМР «Торговий центр»

Підприємство адмініструє та забезпечує функціонування двох міських ринків, на яких продавці мають змогу проводити реалізацію товарів різних груп продукції. Платежі на ринках приймаються відповідно до чинного законодавства та у розмірах, встановлених виконавчим комітетом. Підприємство отримало дохід за 2022 рік,  який на 130,8 % більший, ніж за 2021 рік .

Сплачено податків до державного бюджету на 114,9 % більше ніж за аналогічний період минулого 2021 року.

Сплачено до бюджету територіальної громади на 118, 3% більше, ніж аналогічний період минулого 2021 року. Зокрема 30 % - від орендної плати, що на 117,6 % більше, ніж аналогічний період минулого 2021 року.

У повному обсязі і вчасно були сплачені місцеві податки. Заборгованості зі сплати податків та виплаті заробітної плати немає.

Відповідно до штатного розпису, на підприємстві працює 23 працівника.

На території підприємства ведуть свою господарську діяльність на договірних правовідносинах 246 суб’єкта господарювання (орендарі) - 112 орендарів нерухомого майна в будівлі торгового центру, 96 орендарів торгових місць під тимчасові споруди на «зеленому» ринку, 38 орендарів - на «великому» ринку. Більша частина всіх орендарів – місцеві фізичні-особи підприємці.

Перелік виконаних робіт: забетоновано частину під’їзної дороги до будівлі торгового центру площею 50 кв.м; пофарбовано частину фасаду будівлі, лавочки поблизу будівлі, закуплено та висаджено квіти; закуплено бензиновий генератор вартістю; проведено додаткове джерело електропостачання від генераторної установки до адміністрації підприємства; змонтовано додаткове освітлення торгового залу та шляхів евакуації від генераторної установки; проведені роботи з монтажу альтернативного джерела освітлення торгового павільйону за адресую Ринкова 4б; закуплено ємнісний акумулятор, LED прожектори та стрічки 12 Вт.; закуплені ємності для зберігання води; проведені роботи з вимірювання електроустановок будівлі торгового центру; закуплено комп’ютерне обладнання.

Всі товари та послуги закупляються за кошти отримані від ведення господарської діяльності підприємства. Працівниками підприємства постійно здійснюються поточні та оперативні ремонтні роботи електромереж та сантехнічних мереж.

 

КП «Агенція місцевого розвитку»

Підготовлено та подано на розгляд конкурсних комісій 15 проєктних заявок різного спрямування. Нетішинська МТГ увійшла до списку переможців відбору громад, які отримають експертну підтримку від «U-LEAD з Європою» для розробки стратегії розвитку громади. Роботу за цим напрямком розпочато у 2023 році.

Продовжив роботу «Револьверний фонд». З метою надання поворотної фінансової допомоги для об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) для підтримки і розвитку житлового фонду м. Нетішина було проведено 5 засідань комісії і за їхніми результатами укладено та профінансовано 18 договорів на загальну суму 1 321 546,40 грн. (1 мільйон гривень зі статутного капіталу і 321 546 грн. 40 коп. – з повернутих платежів).

З метою надання поворотної фінансової допомоги (позик) для підтримки діяльності фізичних осіб-підприємців було проведено 2 засідання комісії і за їхніми результатами укладено та профінансовано 2 договори на суму 100 тис. грн.

Спільно з відділом економіки виконавчого комітету розроблено програму часткової компенсації вартості генераторів в умовах воєнного стану для фізичних-осіб підприємців, власників домоволодінь, об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та управителів багатоквартирних будинків Нетішинської МТГ.

Було встановлено Starlink, яка забезпечувала доступ до мережі Інтернет - прийнято 178 відвідувачів.