Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

У НЕТІШИНІ ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ТА ПРИМИРЕННЯ ВІДЗНАЧИЛИ ПОКЛАДАННЯМ КВІТІВ

08 тра 2023

Восьмого травня, у День памʼяті та примирення, українці вшановують тих, хто у Другій світовій війні боровся з нацизмом, а також усіх жертв тієї війни. Пам’ять про Другу світову війну непідвладна ні часу, ні обставинам. Через її горнила пройшли 62 країни із 73-х країн світу. Народ України – один із тих, хто поніс неймовірно великі втрати. Ця дата – пам’ять та вічна скорбота за втраченими мільйонами людей сильних духом, котрі у дуже непростий час змогли піднятися на боротьбу та здолати нацизм, тим самим подарувавши нащадкам майбутнє.

День пам'яті та примирення у Нетішинській МТГ відзначили покладанням квітів до пам’ятного знака Героям Вітчизни, пам’ятника загиблим воїнам у Другій світовій війні (вул. Старонетішинська) та до пам'ятника загиблим односельцям у селі Старий Кривин. представниками місцевої влади (Іваном Романюком, секретарем міської ради, Василем Миськом, заступником міського голови, Любов’ю Оцабрикою, керуючим виконавчого комітету), представниками ВП ХАЕС ( Андрієм Козюрою, генеральним директором, Володимирем Гудзем, заступником генерального директора), працівниками поліції, військовими та громадськістю.

Від імені Нетішинської громади Іваном Романюком, Василем Михасиком та Любов’ю Оцабрикрю квіти також були покладені до пам’ятника воїнам УПА у Стриганах (там відбувся мітинг-реквієм) та пам’ятного знаку воїнам УПА, розстріляним радянськими партизанами й енкаведистами в 1944 році ( урочище Бридурин, поблизу села Стригани).

Відділ з організаційних питань