Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

У ВЛАСНІСТЬ ГРОМАДИ ПЕРЕДАНО ГІДРОСПОРУДИ ВЗДОВЖ ГОРИНІ

11 кві 2023

Сесія міської ради

У ВЛАСНІСТЬ ГРОМАДИ ПЕРЕДАНО ГІДРОСПОРУДИ ВЗДОВЖ ГОРИНІ

У п’ятницю, 7 квітня, відбулось 34 пленарне засідання Нетішинської міської ради. На розгляд порядку денного було винесено 99 проєктів рішень, які стосувались різних сфер життєдіяльності територіальної громади.

????Розпочали свою роботи депутати з хвилини мовчання – данини пам’яті за загиблими воїнами та всіма жертвами війни московії проти України.

????Перед розглядом порядку денного виступили: О. Горбатов, командир військової частини з Шепетівки (вручив пам’ятні відзнаки міському голові та депутатському корпусу за волонтерську працю); Степан Воленко (з приводу наркоторгівлі в місті); Василь Пундик (закликав депутатів проголосувати за проекти рішень щодо заборони діяльності УПЦ мп на території громади та вилучення з їхнього користування земельних ділянок); Роман Кузів закликав депутатів проголосувати за фінансування місцевої програми підтримки технічного стану будівель гуртожитків; Тетяна Чорна, представник батьківського колективу ліцею №5 – про необхідність фінансування будівництва укриття в ліцеї.

????Міська рада підтримала 2 із 4 озвучених депутатських запитів: Світлани Абрамів (Європейська солідарність) – про надання матеріальної допомоги 2 дітям військовополоненого та Катерини Янович (Самопоміч) - щодо створення відділу державної реєстрації актів цивільного стану в структурі виконкому (в зв’язку з процесом реорганізації в Мінюсті). Не були підтримані депутатські запити Наталії Коваль (Самопоміч) – про звільнення з посади директора КНП НМР «СМСЧ м. Нетішин) Василя Пословського та про ліквідацію КП «Агенція місцевого розвитку».

????Задля зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій на території Нетішинської МТГ рішенням міської ради заборонено діяльність УПЦ мп та припинено права постійного користування земельними ділянками і вилучено їх з постійного користування для будівництва та обслуговування будівель релігійної громади УПЦ Собору Ікони Божої Матері «Неопалима Купина» (1,19 га) та 3 земельні ділянки релігійної організації «Свято-Параскевська церква» (0,2800 га, 0,1259 га, 0,0578 га).

????Міською радою прийнято 3 звернення: до Президента України та Кабінету Міністрів щодо припинення договорів оренди чи користування земельними ділянками з релігійними організаціями, які не виконують вимог законів України; до Кабінету Міністрів України - пропозиції щодо внесення змін до Правил перетину державного кордону громадянами України; до Президента України, Верховної Ради України щодо повернення додаткової винагороди військовим у розмірі 30 тис. грн, навіть якщо вони не перебувають безпосередньо на фронті.

Відтепер Публічна бібліотека Нетішинської МТГ є комунальним закладом – відповідне рішення прийнято міською радою.

????Затверджено положення про управління освіти та прийнято рішення про оголошення конкурсу на посади консультанта та психолога Центру професійного розвитку педагогічних працівників.

????Міська рада своїм рішення внесла зміни до бюджету громади на 2023 рік. Так, у нинішньому році з бюджету Крупецької сільської територіальної громади надійде 14,8 тис. грн субвенційних коштів для надання реабілітаційних послуг дитині з інвалідністю.

КП «Комфорт» виділено: 629 тис. грн - для придбання модульного санвузла з вбудованим - прибудованим приміщенням, 59 тис. грн - для закупівлі розсади квітів, насіння трави та кущів; КП «Благоустрій» виділено 179 тис. грн для придбання холодного пластику для нанесення дорожньої розмітки; УКБ виконкому: 525 тис. грн - для капітального ремонту ділянки дороги вул. Старонетішинська (поблизу будинків № 20 - № 50) та 22 тис. грн - для проведення експертизи проекту укриття в ліцеї №2).

Виділено 300 тис. грн на виконання місцевої програми для надання грошової матеріальної допомоги на придбання генераторів для населення, ОСББ, підприємців.

????Рішеннями міської ради взято до відома звіти про виконання 20 місцевих програм різного спрямування, 3 програми затверджено в новій редакції, до 6 програм внесено відповідні зміни.

????Затверджено фінансові плани комунальних підприємств міської ради на 2023 рік: «СМСЧ м. Нетішин», «Торговий центр» та «Комфорт».

????Депутати проголосували за безоплатне прийняття з державної ( ДП «НАЕК Енергоатом») до комунальної власності Нетішинської МТГ гідротехнічні споруди. Йдеться про берегозакріплювальні споруди р. Горинь І та ІІ черги, загальною протяжністю 1 997 м. Цим же рішенням утворено комісію з питань передачі гідротехнічних споруд та затверджено її склад.

????У черговий раз міська рада не підтримала проект рішення про надання згоди на приватизацію житлових приміщень сімейного типу в гуртожитку №6 (просп. Незалежності, 10) - не вистачило голосів.

????Щодо блоку земельних питань, то всі вони попередньо були опрацьовані постійною профільною депутатською комісією, тому і рішення приймалось практично без обговорення.

Відділ з організаційних питань