Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Сесія міської ради: ДЕПУТАТИ ПРАЦЮВАЛИ КОНСТРУКТИВНО ТА ЗЛАГОДЖЕНО

14 лют 2023

✅У п’ятницю,10 лютого, відбулось 33 пленарне засідання Нетішинської міської ради VIII скликання. 60 питань, переважна більшість яких «земельні», були винесені на розгляд.

Розпочали свою роботи депутати з хвилини мовчання - данини пам’яті за військовими та цивільними, тими, у кого життя забрала клята війна.

✅Перед міською радою про роботу в 2022 році прозвітував майор поліції Петро Чесновський, начальник сектору взаємодії з громадами відділу превенції Шепетівського районного управління Національної поліції в Хмельницькій області. Серед іншого, він зазначив, що до сектору протягом звітного року надійшло 279 різного роду звернень громадян, працівниками було надано допомогу слідчому в розкритті 31 кримінального правопорушення.

✅Розгляд питань порядку денного, традиційно, розпочався з депутатських запитів. Міською радою було підтримано 4, озвучені на сесії: Олександра Степанюка (Європейська солідарність) та депутатської групи «Рівні можливості» (озвучила Олена Матросова, Самопоміч ) – про необхідність внесення змін до нещодавно прийнятої постанови Кабінету Міністрів України Правил перетинання державного кордону громадянами України; Сергія Почебули (Самопоміч)- щодо приватизації житлових приміщень у гуртожитку №6 (реакція депутата на звернення мешканців гуртожитку); Таміли Соболик (За майбутнє) – про виділення коштів (близько 5 млн. грн) для проведення ремонту підвального приміщення частини будівлі ліцею №1 для використання його як найпростішого укриття.

✅Рішенням міської ради взято до відома звіт про виконання плану роботи Нетішинської міської ради VIII скликання за ІІ півріччя 2022 року та затверджено план на І півріччя 2023 року. Підтримано звернення до Президента України щодо накладення вето та повернення до Верховної Ради України з пропозиціями повторного розгляду Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери містобудівної діяльності» та до Верховної Ради України щодо врахування думки органів місцевого самоврядування, представників експертної спільноти та громадськості під час повторного розгляду.

Затверджено стратегії розвитку 5 ліцеїв Нетішинської міської ради. Взято до відома: звіт міського голови про здійснення державної регуляторної політики виконавчими органами міської ради за 2022 рік; заключний звіт про виконання місцевої програми розвитку культури на 2020-2022 роки; щорічні (проміжні) звіти про виконання у 2021 році Комплексної програми профілактики правопорушень та боротьби зі злочинністю на 2021-2025 роки та Комплексної програми розвитку цивільного захисту на 2020-2024 роки.

✅На сесії депутати затвердили 6 програм Нетішинської МТГ: розвитку освіти на 2023 рік; розвитку культури на 2023-2025 роки; благоустрою на 2023-2025 роки; фінансової підтримки комунальних підприємств на 2023 рік; природоохоронних заходів на 2023-2025 роки; забезпечення містобудівною документацією м. Нетішина на 2023-2024 роки.

Рішенням міської ради внесено зміни до 3-ох місцевих програм: розвитку та підтримки комунальних підприємств охорони здоров’я на 2021-2024 роки; в частині фінансування окремих заходів – до програм розвитку цивільного захисту на 2020-2024 роки та національного спротиву на 2023 рік.

✅Міська рада не надала згоди на приватизацію житлових приміщень у гуртожитку №6 (проспект Незалежності, 10).

Надано згоду на передачу з державної в комунальну власність Нетішинської МТГ будівлю в Старому Кривині (вул. Перемоги, 60), яка обліковується на балансі Славутського РВ УМВС України в Хмельницькій області. Разом з тим, депутати не підтримали проєкт рішення міської ради про безоплатне прийняття гідротехнічних споруд з державної до комунальної власності Нетішинської МТГ (йдеться про берегозакріплювальні споруди вздовж річки Горинь протяжністю 1 997 пог. м).

✅Міська рада затвердила звіт про виконання бюджету Нетішинської МТГ за січень-грудень 2022 року та внесла зміни до бюджету на 2023 рік. Проєкт рішення був розроблений з метою погашення розпорядниками та одержувачами коштів бюджету громади кредиторської заборгованості станом на 1 січня 2023 року та розподілу залишку коштів, який утворився станом на 1 січня 2023 року, для забезпечення виплати заробітної плати педагогічним працівникам загальноосвітніх закладів громади, продовження ремонтних робіт, розпочатих у минулих бюджетних періодах, та вирішення окремих проблемних питань територіальної громади.

Загальний обсяг розподілу коштів становив 122млн. 628 тис. грн ( 10 млн. 633 тис. грн - субвенції державного бюджету, 111 млн. 992 тис. грн - власні кошти).

Зокрема спрямовано: будівництво освітніх установ та закладів - 44%, утримання та ремонт автомобільних доріг комунальної власності - 19%, заходи з реалізації програми Національного спротиву - 16%, утримання 5 ліцеїв - майже 10%, підтримка КП «СМСЧ м. Нетішин» - 4%, решта - організація благоустрою, заходи соціального захисту та соціального забезпечення, розроблення схем за забудови територій, інші заходи соціально-економічного розвитку.

✅У блоці «земельних» питань міською радою, серед інших, були прийняті рішення про продовження дії договорів оренди земельних ділянок, зміни цільового призначення земельних ділянок, передачу у власність земельних ділянок під житловим будинком та ін..

Також передано у власність земельні ділянки для ОСББ «Нетішин Михайлова 26», «Незалежності 9 Нетішин», «Шевченка 6 Нетішин», «Курчатова 3» «Нетішин Будівельників 6».

Відділ з організаційних питань