Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

РОКОВИНИ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ: НЕТІШИНЦІ ПАМ’ЯТАЮТЬ

26 кві 2023

Сьогодні, 26 квітня вся Україна і світ вшановують пам’ять жертв Чорнобильської трагедії… Найбільшої аварії за всю історію ядерної енергетики. Цього дня згадують героїзм працівників атомної електростанції, пожежників, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків - усіх тих, хто брав участь у ліквідації наслідків техногенної катастрофи. Події на Чорнобильській АЕС ніколи не зітруться з пам’яті ні сучасних, ні наступних поколінь. Ця катастрофа є болем для всієї України.

Трагедія забрала життя багатьох людей та заподіяла непоправної шкоди здоров'ю тим, хто був в епіцентрі аварії, а також тим, хто відчайдушно ліквідовував її наслідки. 37 років тому, в далекому 1986 році, вступили в боротьбу з жахливим лихом і нетішинці….

Сьогодні, 26 квітня, за участі секретаря міської ради Івана Романюка, керуючого справами виконавчого комітету міської ради Любов Оцабрики, генерального директора ХАЕС Андрія Козюри, заступника генерального директора ХАЕС з персоналу Володимира Гудзя, голови міської громадської організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Таїсії Войни, рятувальників і нацгвардійців, представників установ та організацій громади відбулося покладання квітів до пам’ятника жертвам Чорнобильської катастрофи Усі присутні хвилиною мовчання вшанували їхню пам'ять.

Вшанували пам'ять героїв-ліквідаторів також рятувальники 8ДПРЧ та представники громадськості, поклавши квіти до підніжжя пам’ятника «Чорнобиль», який розташований на території частини.

Відділ з організаційних питань