Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

ПРИЙНЯТІ РІШЕННЯ В ІНТЕРЕСАХ ДІТЕЙ

05 лип 2023

Відповідно до річного плану роботи під головуванням Василя Миська, заступника міського голови, 4 липня відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини. На розгляд комісії було винесено 9 справ. 
Дві  справи стосувалися надання висновку органу опіки та піклування про доцільність позбавлення батьківських прав одного із батьків. Щодо однієї справи рекомендовано органу опіки та піклування надати позитивний висновок, щодо другої – ініціювати притягнення батька до адміністративної відповідальності відповідно до ч.І ст. 184 КУпАП та надати термін 1 місяць для налагодження родинних стосунків з дитиною.
На виконання ухвали Нетішинського міського суду членами комісії розглядалася справа про надання висновку органу опіки та піклування щодо доцільності місця проживання малолітньої дитини з її батьком.  З метою з’ясування додаткових обставин, розгляд справи перенесено на наступне засідання.
Одна справа стосувалася затвердження висновку служби у справах дітей про підтвердження місця проживання дітей з матір’ю для їхнього тимчасового виїзду за межі України.
Позитивне рішення мали дві справи щодо вчинення правочину з житлом/майном, право користування та співвласниками якого є діти. Батькам буде надано дозвіл з дотриманням  майнових прав дітей.
У справі щодо визначення місця проживання малолітньої дитини членами комісії рекомендовано, в інтересах 5-річної дівчинки, визначити місце проживання її з матір’ю.
Розглядалися справи щодо втрати статусу дитиною, позбавленою батьківського піклування, та припинення опіки над нею, у зв’язку із поверненням дитини на виховання матері.
Переглянуті та затверджені індивідуальні плани соціального захисту 8 дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, з урахуванням нових потреб дітей та сімей. 
З усіх питань порядку денного прийняті рішення, спрямовані на захист прав та інтересів дітей.
Служба у справах дітей