Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

ПРИЙНЯТО КОНКРЕТНІ ЗАХОДИ ЗАДЛЯ РЕАЛІЗАЦІЇ ДВОХ МІСЦЕВИХ ПРОГРАМ

28 січ 2023

❗️У четвер, 26 січня, під головуванням міського голови Олександра Супрунюка відбулось чергове засідання виконавчого комітету Нетішинської міської ради. На розгляд порядку денного було винесено 25 питань, що стосувались різних сфер життєдіяльності міської територіальної громади.
❗️Рішенням виконкому схвалено звіт про виконання бюджету Нетішинської МТГ за січень-грудень 2022 року. Надано згоду КП «Благоустрій» на перейменування об’єктів благоустрою (вуличних мереж доріг та пішохідного мосту), відповідно до прийнятого рішення Нетішинської міської ради від 4 листопада 2022 року про перейменування вулиць у Нетішині та Старому Кривині.
❗️Визначено види громадських робіт для виконання засудженими та особами, які вчинили адміністративне правопорушення, безоплатних суспільно корисних робіт у Нетішинській МТГ у 2023 році. Визначено також підприємства та організації, де виконуватимуться громадські роботи: КП «Благоустрій», КП «Комфорт», КП «Торговий центр», КЗ «Палац культури міста Нетішина» та Нетішинський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг).
❗️Розглянуті на засіданні виконкому «житлові» питання: про квартирний облік, надання житлового приміщення в гуртожитку та продовжено громадянам терміну проживання у житлових приміщеннях з фонду житла для тимчасового проживання громадян.
❗️Два рішення виконкому стосувались виплати стипендій за період з 1 січня по 31 травня 2023 року: для обдарованих і талановитих дітей та молоді, перспективних спортсменів (500 грн щомісячно для 30 осіб) та фахівцям галузей освіти, культури та спорту (800 грн щомісячно для 30 осіб).
❗️ Рішенням виконкому призначено в 2023 році щомісячну адресну грошову допомогу медичними працівникам Нетішинської МТГ для часткового покриття витрат за проживання в орендованому житлі: 3 тис. грн - для 3-ох медичних працівників щомісячно.
❗️З метою реалізації двох місцевих програм рішенням виконавчого комітету прийнято конкретні заходи. На реалізацію комплексної програми соціальної підтримки захисників державного суверенітету та незалежності України та членів їхніх сімей на 2023-2025 роки – про відшкодування витрат на проходження медичних оглядів, якщо це не пов’язано з їхнею прямою професійною діяльністю, та отримання ними сертифікатів та медичних довідок; про забезпечення лічильниками обліку води; про звільнення від оплати послуги з управління/внесків на управління багатоквартирним будинком; про затвердження порядку надання одноразової грошової допомоги на забезпечення поховання військовослужбовців під час дії воєнного стану. На реалізацію комплексної програми «Турбота» затверджено: порядок надання одноразової грошової допомоги; порядок часткового відшкодування витрат особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю для придбання засобів особистої гігієни; порядок відшкодування вартості витрат на проходження громадянами окремих пільгових категорій дороговартісного обстеження (комп’ютерної томографії); порядок надання одноразової грошової допомоги окремим категоріям соціально незахищених громадян для компенсації витрат на сплату внесків на здійснення капітального ремонту багатоквартирних будинків та ліфтів; перелік предметів ритуальної належності та ритуальних послуг, які надаються для організації поховання окремих категорій громадян, та їхню вартість.
❗️Для 28 мешканців Нетішинської МТГ рішенням виконавчого комітету надано одноразову грошову допомогу – її розмір становить від 3 до 10 тис. грн.
Відділ з організаційних питань