Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

ПЕРЕЙМЕНОВАНО ЛІЦЕЇ, ЗАТВЕРДЖЕНО ЇХНІ СТАТУТИ ТА ВНЕСЕНО ЗМІНИ ДО БЮДЖЕТУ

18 лип 2023

Сесія міської ради

ПЕРЕЙМЕНОВАНО ЛІЦЕЇ, ЗАТВЕРДЖЕНО ЇХНІ СТАТУТИ ТА ВНЕСЕНО ЗМІНИ ДО БЮДЖЕТУ

У п’ятницю, 14 липня, відбулось 38 пленарне засідання Нетішинської міської ради. На розгляд депутатів було винесено 62 питання, що стосувались різних сфер життєдіяльності Нетішинської МТГ.

На сесії був присутній Олексій Глушаков, голова Шепетівської районної військової адміністрації.

✅️Розпочала свою роботу міська рада з хвилини мовчання - данини пам’яті про воїнів та всіх українців, хто загинув у російсько-українській війні.

✅️Розгляд порядку денного розпочався з депутатських запитів - всі вони були підтримані. Їх надійшло 3 - всі від депутатів фракції «Самопоміч»: Олени Матросової - про виділення в місцевому бюджеті 1 млн. грн на придбання для ЗСУ дронів вітчизняного виробництва; Вадима Омельчука - щодо надання фінансової допомоги спортивному клубу «Максим» (для покращення матеріальної бази); Серія Почебули - щодо раціонального використання бюджетних коштів під час проведення ремонтних робіт на території громади.

✅️Депутати підтримали звернення Нетішинської міської ради: до Президента України, Верховної Ради та Кабінету Міністрів щодо захисту підприємництва (прохання продовжити мораторій на проведення перевірок для малого і середнього бізнесу, не застосовувати до приватних підприємців і малих підприємств штрафів за порушення використання реєстраторів розрахункових операцій та період дії на території України воєнного стану); до Міністра внутрішніх справ України, голови Національної поліції України та начальника головного управління Національної поліції в Хмельницькій області щодо створення відділу поліції в Нетішині (щодо розгляду питання створення в Нетішині відділу поліції зі збільшенням штатної кількості працівників з метою належного забезпечення охорони прав і свобод людини, протидії злочинності, підтримання публічної безпеки і порядку).

✅️Міська рада прийняла рішення про перейменування закладів освіти: ліцею №1 - в академічний ліцей; ліцей №2 - у гімназію «Гармонія»; ліцей №3 - у гімназію «Ерудит»; ліцей № 4 - у гімназію «Енергія»; ліцей №5 – у гімназію «Патріот». Також затверджено Статути цих закладів у новій редакції.

✅️Рішенням міської ради затверджено за адресами перелік нежитлових приміщень (протирадіаційних укриттів), що перебувають у комунальній власності територіальної громади. Погоджено акти списання житлових будинків (гуртожитків) з балансу КП «ЖКО»: просп. Незалежності, 12, просп. Героїв України, 1 – створено ОСББ; вул. Набережна, 1, 3, 5, 7, вул. Варшавська, 9 – на підставі проведеного виконавчим комітетом конкурсу призначено управителя та обрано форму управління гуртожитками.

✅️Внесено, відповідно до рішення міської ради, зміни до бюджету Нетішинської МТГ на 2023 рік. Це пов’язано з перевиконанням фактичного надходження доходної частини бюджету на 25 млн. 171 тис. грн. Серед іншого, надана субвенція з місцевого бюджету Високопільській селищній військовій адміністрації Бориславського району Херсонської області на проведення будівельно-ремонтних робіт, придбання будівельних та інших матеріалів, необхідних для відновлювальних робіт по об’єктах житлового значення у смт. Високопілля.

На 500 тис. грн збільшено фінансування місцевої програми соціальної підтримки захисників державного суверенітету та незалежності України, членів їхніх сімей на 2023-2025 роки; 3 млн. 299 тис. грн розподілено для КНП «СМСЧ м. Нетішин» - грошова винагорода працівникам, придбання медикаментів та виробів медичного призначення, продуктів харчування (місцева комплексна програма розвитку та підтримки комунальних підприємств охорони здоров’я Нетішинської МТГ і надання медичних послуг на 2021-2024 роки); 200 тис. грн - для ВПД №1 Шепетівського РУ поліції - на придбання запчастин та комп’ютерної техніки, відповідно до профільної місцевої програми.

✅️Серед прийнятих рішень: взято до відома звіти про виконання 5 місцевих програм; управлінню капітального будівництва передано функції замовника капітального ремонту частини адміністративної будівлі виконкому (центральний вхід) та частини будівлі ЗДО №8; визначено мінімальну вартість місячної оренди 1 кв.м загальної площі нерухомого майна фізичних осіб, що надається в оренду на території громади на 2024 рік; надано згоду на поділ цілісного майнового комплексу КНП НМР «СМСЧ м. Нетішин» (з метою впорядкування та ефективного використання майна) та ін..

✅️Більше 30 питань налічував «земельний блок». Кожне з них було детально вивчене профільною комісією, а тому після інформації голови комісії Олега Петрука (Європейська солідарність) рішення міська рада приймала практично без обговорення.

Відділ з організаційних питань