Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

ОСВІТЯНИ ПІДБИЛИ ПІДСУМКИ РОБОТИ ЩОДО РОЗРОБКИ СТРАТЕГІЇ РОЗВИТКУ ГАЛУЗІ НА 2024-2027 РОКИ

23 жов 2023

Днями під головуванням начальника управління освіти Ольги Бобіної відбулося засідання робочої групи з розробки Стратегії розвитку освіти Нетішинської міської територіальної громади на 2024-2027 роки.
На порядок денний виносилися 4 важливі питання, над якими фахівці працювали не один місяць. Відтак, про хід виконання Робочого плану з розробки Стратегії розповіла Ольга Бобіна. Вона зазначила, що спеціалістами було складено та погоджено комунікаційний план, проведено анонімне опитування громадськості – учнів, батьків, педагогів, керівників, інших зацікавлених осіб, проаналізовано стан освіти в громаді за різними напрямками за останні 3 роки, підготовлено відповідні висновки.
Також очільниця освіти ознайомила присутніх з аналізом впливу внутрішніх і зовнішніх факторів на розвиток на розвиток освіти в громаді. Акцентувавши увагу на сильних і слабких сторонах, можливостях і загрозах в дошкіллі, загальній середній освіті, позашкіллі, інклюзивній освіті, у забезпеченні кваліфікованими кадрами, фінансуванні та матеріально-технічній базі та професійному розвитку педагогів.
Одне із найголовніших питань стосувалося вивчення громадської думки щодо перспектив розвитку освітянської галузі. Директор Центру професійного розвитку педагогічних працівників Ольга Назаренко зазначила, що до опитування долучилося 1420 осіб, понад 80% – це батьки здобувачів освіти і педагоги закладів.
Результати аналізу опитування показали, що усі категорії респондентів акцентують увагу на покращенні матеріально-технічної бази, створенні комфортних та безпечних умов в закладах та установах освіти, та покращенні якості інтернету, осучаснення освітнього простору, створення належних умов для особистісно орієнтованого навчання. Актуальними є питання, які пов’язані із мотивацією до діяльності усіх учасників освітнього процесу, підтримкою їх ініціатив, покращення якості дистанційного навчання. Потребують уваги питання щодо професійних перевантажень на педагогів і керівників, навантажень на дітей.
Ольга Назаренко також окреслила бачення розвитку освіти громади, що включає місію, цінності та принципи, стратегічні цілі. Окрім того, ефективна реалізація Стратегії неможлива без залучення ресурсів (людських та фінансових), тому було запропоновано планувати можливість залучення фінансів шляхом формування щорічного плану фінансування.
На завершення голова Ольга Бобіна нагадала членам робочої групи, що усі пропозиції, які стосуються Стратегічного бачення розвитку освітянської галузі, управління освіти прийматиме до 1 листопада. Після чого проєкт буде наданий на розгляд Нетішинської міської ради або в нових реаліях на вивчення військовій адміністрації.
Відділ з організаційних питань