Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

ОБ'ЄДНАЛА РІЗДВЯНА КОЛЯДА

28 гру 2023

Різдво - символ віри та незламності для української нації. Попри всі заборони українського – мови, писемності та культури, нам вдавалось століттями оберігати та увіковічувати колядки та щедрівки.

Звучання у храмі Різдвяної коляди - особливе. Цьогоріч Собор Ікони Божої Матері "Неопалима Купина" вперше об'єднав професійні та аматорські колективи нашої громади та регіону на благодійному фестивалі колядок і щедрівок "Нас єднає коляда".

Настоятель храму, протоієрей Олег за сприяння Штаб Допомоги Зсу М.Нетішин, Виконавчий комітет Нетішинської міської ради, Хмельницька АЕС, БО Українсько-Литовський благодійний фонд "Джерело надії" підготували мелодійне дійство.

На відкриття фестивалю завітали заступник міського голови Василь Мисько, начальник міської військової адміністрації Григорій Олендра, заступник генерального директора ВП ХАЕС Богдан Шмигельський.

Відкриваючи величне дійство, отець Олег зазначив, що метою фестивалю є – пригадати, а, радше, відтворити нашу давню християнську традицію колядок, а також спільними зусиллями зібрати кошти на підтримку захисників, які бережуть спокій і мир над нашими головами.

Усі колядки та щедрівки, що лунали з вуст дорослих і дітей об'єднували, наче генетичний код нашої нації, що захований у словах та мелодіях. Вони виразно демонстрували глибоку віру нашого народу та звіщали радість про народження Ісуса Христа. Присутні також могли побачити традиційні українські вбрання, які, переходячи з покоління в покоління, не втратили своєї автентичності, а навпаки стали справжнім культурним надбанням.

Усі учасники отримали Подяки, Грамоти і пам'ятні подарунки від організаторів.

Спільними зусиллями вдалося зібрати більше 50 тисяч гривень на фестивалі, а також близько 17 тисяч гривень на благодійній ярмарці, яку в рамках різдвяного заходу організували ГО "Жіночий батальйон" за підтримки Палац культури.

Збереження українських традицій важливе, бо демонструє єдність та незламність нашого народу. Тож нехай з року в рік "Нас єднає коляда". Дякуємо славним воїнам за можливість жити, допомагати і підтримувати один одного у цей нелегкий для України час.

Відділ з організаційних питань

Фото Євгена Цибульського