Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

МИ ВСІ ПОВИННІ ПРАЦЮВАТИ ЗАДЛЯ ПЕРЕМОГИ

16 сер 2023

Допомагати воїнам, які сьогодні на передовій фронту воюють з російськими загарбниками, священний обов'язок кожного з нас, адже завдяки нашим захисникам ми маємо змогу щодня спокійно зустрічати ранок, жити в мирному місті, працювати та відпочивати, ходити до храму…

Задля перемоги над ворогом всіляка підтримка мужніх захисників повинна бути спільною справою всієї громади. «Опікуватися громадою можна не лише духовною молитвою, потрібно показувати приклад любові та поваги до людей, допомагати нашим воїнам-захисникам, намагатися якомога більше забезпечити їх усім необхідним»,- так вважає отець Олег, настоятель Собору Ікони Божої Матері "Неопалима Купина" ПЦУ.

Декілька днів тому він разом з міським головою Олександром Супрунюком, волонтерами Ярославом Петруком та Андрієм Ясенчуком вирушили у далеку дорогу на Донеччину, щоб доставити військовим допомогу... Лиман, Торецьк, Краматорськ, Слов’янськ, Дружківк - міста, де вони побували.

Отець Олег передав військовим, зібрану прихожанами Собору, небайдужими нетішинцями та кривинцями, волонтерами «Жіночого батальйону», штабу допомоги ЗСУ м. Нетішин допомогу: смаколики, воду, овочі, засоби гігієни… А їдучи дорогою на Схід, у Полтаві, ним було докуплено ще всього необхідного за кошти, зібрані нетішинцями. Чек вийшов солідної довжини.

У Слов’янському військовому шпиталі отець Олег провів молебень, поспілкувався з пораненими захисниками, подарував їм молитовники та іконки. Вони ж, у знак подяки, подарували свої підписи на прапорі України і він нині займає почесне місце в Соборі.

Найбільше, що вразило о. Олега, - знищені населені пунктина Донеччині та Харківщині, багато спаленої техніки, руїни житлового будинку в Ізюмі– ворожа ракета його «прошила» наскрізь і… мурал на залишках стіни зі свічкою і надписом «Ми пам’ятаємо…». А ще незрозуміла нікому, окрім нас самих, сутність українців: незважаючи на близькість лінії фронту і постійну стрілянину, люди старанно прибирають подвір’я біля руїн своїх будинків…

Отець Олег щиро дякує усім, хто долучився до організації поїздки на Схід, хто знайшов можливість і ресурси допомогти нашим бійцям, які так потребують нашої підтримки, як духовної так і матеріальної. «Ми не повинні «опускати» руки і всі разом працювати задля перемоги не тільки на полі бою, але і на духовному фронті. При першій можливості я не вагаючись знову поїду до наших захисників, щоб підтримати їх та допомогти», - зазначив о. Олег.

Відділ з організаційних питань