Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

ЗАТВЕРДЖЕНО МІСТОБУДІВНУ ДОКУМЕНТАЦІЮ - ЗМІНИ ДО ГЕНПЛАНУ ТА ПЛАНУ ЗОНУВАННЯ ТЕРИТОРІЇ НЕТІШИНА, ВНЕСЕНО ЗМІНИ ДО БЮДЖЕТУ ГРОМАДИ

25 вер 2023

Сесія міської ради

ЗАТВЕРДЖЕНО МІСТОБУДІВНУ ДОКУМЕНТАЦІЮ - ЗМІНИ ДО ГЕНПЛАНУ ТА ПЛАНУ ЗОНУВАННЯ ТЕРИТОРІЇ НЕТІШИНА, ВНЕСЕНО ЗМІНИ ДО БЮДЖЕТУ ГРОМАДИ

????У п’ятницю, 22 вересня, відбулась 39 сесія Нетішинської міської ради VIII скликання. Депутатами було розглянуто 95 проєктів рішень, які були внесені до порядку денного.

????Розпочалося пленарне засідання з хвилини мовчання - данини пам’яті за загиблими, закатованими та померлими воїнами-захисниками і цивільним населенням.

????Перед розглядом питань порядку денного виступили представники ОСББ Олександр Добровольський та Віктор Шерстюк. Вони звернулись до проханням до депутатів підтримати програму фінансування ремонту ліфтів у житлових будинках (згодом, під час розгляду цього питання більшість депутатів його не підтримала).

????Міською радою підтримано 2 депутатські запити: Катерина Янович озвучила депутатський запит Сергія Почебули (Самопоміч) до начальника Шепетівського районного управління поліції щодо стану наркоторгівлі в місті; Катерини Янович (Самопоміч) про внесення змін до місцевої комплексної програми «Турбота» щодо надання одноразової грошової допомоги дружинам загиблих військовослужбовців, які зареєстровані на території Нетішинської МТГ, при народженні дитини у розмірі 50 тис. грн.

Депутати проголосували за дострокове припинення повноважень депутата Нетішинської міської ради Наталії Коваль (у зв’язку з особистою заявою).

????Міська рада підтримала звернення до Президента України, Верховної ради України та Уряду щодо недопущення зменшення надходжень до бюджетів територіальних громад.

Внесено зміни до декількох місцевих програм: розвитку культури та спорту; розвитку та підтримки комунальних підприємств охорони здоров’я і надання медичних послуг; профілактики правопорушень та боротьби зі злочинністю; благоустрою; розвитку цивільного захисту; соціальної підтримки захисників державного суверенітету та незалежності України та членів їхніх сімей; муніципального житла. Також було затверджено програму управління безхазяйним майном та майном відумерлої спадщини і взято до відома виконання 3-ох місцевих програм.

????З метою покращення умов безпеки руху пішоходів і автотранспорту, забезпечення комфортних умов руху на вулично-дорожній мережі, міською радою прийнято рішення про створення комунальних майданчиків для платного паркування транспортних засобів на території Нетішина (в межах проїзної частини вулиці).

????Рішенням міської ради затверджено містобудівну документацію «Внесення змін до генерального плану м. Нетішин та плану зонування території м. Нетішин». Це сприятиме розбудові та розвитку Нетішина. Передувала цьому довготривала (майже півторарічна) клопітка робота: збір необхідної інформації, громадські слухання, опрацювання зауважень та пропозицій, засідання архітектурно-будівельної ради в Хмельницькому, експертний висновок філії «КИЇВОБЛБУДЕКСПЕРТИЗА» ДП «КИЇВОБЛБУДІНВЕСТ».

????Затверджено міською радою фінансовий план КП «Агенція місцевого розвитку» та внесено зміни до фінансових планів двох комунальних підприємств: «Благоустрій» та "СМСЧ м. Нетішин". Було також прийнято рішення про затвердження статуту КНП НМР «СМСЧ м. Нетішин» та надано згоду підприємству на списання основних засобів, що перебувають на його балансі, на загальну суму 1,4 млн. грн.

????Два питання порядку денного стосувались бюджету громади на 2023 рік. Першим рішенням міська рада затвердила звіт про його виконання за січень-червень, а другим – внесла зміни. Було розподілено 55 млн. 344 тис. грн надходжень до бюджету громади ( за рахунок зменшення резервного фонду та збільшення доходів). Так, серед іншого, 20 млн. грн передбачено на виконання заходів програми національного спротиву; 17,7 млн. грн спрямовано на галузь «Освіта»; 14 млн. грн - КП НМР «СМСЧ м.Нетішин» (10 млн. грн - капітальний ремонт відділення медичної реабілітації та фізіотерапії, 4 млн. грн - придбання стаціонарного цифрового рентгенівського апарату); 205 тис. грн – галузь «Культура»; 1 млн. 269 тис. грн - управління соціального захисту; 124 тис. 300 грн - КП «Комфорт»; 1 млн. 212 тис. грн – на виконання заходів програми цивільного захисту.

????Уже традиційно, левова частина порядку денного була присвячена «земельним» питанням. Серед них - поновлення договорів оренди земельних ділянок; внесення змін до договорів оренди земельних ділянок; затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у зв’язку зі зміною цільового призначення.

????Міська рада прийняла рішення про включення вільних від забудови земельних ділянок до переліку тих, які виставляються для продажу на аукціоні (дві земельні ділянки орієнтовною площею 0,3500 га кожна розташовані в районі тепличного господарства).

Надано згоду на укладання договорів суперфіцію (право забудови чужої земельної ділянки) для управління капітального будівництва терміном на 2 роки на земельні ділянки, що належать до комунальної власності. Йдеться про земельні ділянки, які перебувають в постійному користуванні виконавчого комітету, гімназії «Ерудит», ЗПО «БДТ», ЗДО № 8 «Золотий ключик».

????Прийнято рішення про включення земельної ділянки площею 0,0027 га (у районі торгового центру) до переліку земельних ділянок, право оренди на які виставляється на земельні торги окремими лотами та продаж права оренди на них відбуватиметься на конкурентних засадах (на земельних торгах у формі електронного аукціону) та проведення земельних торгів. Попереднім рішенням депутати затвердили проект землеустрою щодо відведення цієї земельної ділянки для будівництва та обслуговування будівель торгівлі.

????Відповідно до рішення міської ради на електронні земельні торги буде виставлено ще 4 земельні ділянки, які розташовані на вул. Варшавська: затверджено звіти про їхню експертну грошову оцінку та включено їх до переліку земельних ділянок, які виставлятимуться на земельні торги окремими лотами; встановлено стартову їхню ціну.

Відділ з організаційних питань