Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Засідала координаційна рада у справах дітей 

17 бер 2023

Під головуванням Антоніни Карназей, начальника служби у справах дітей, 16 березня відбулося чергове  засідання координаційної ради у справах дітей виконавчого комітету міської ради.  
На порядку денному розглянуто 6 питань. Затверджено план роботи координаційної ради у справах дітей на 2023 рік, склад лекторської групи при службі у справах дітей та графік проведення лекцій. Про роботу координаційної ради у 2022 році доповіла Антоніна Карназей, яка відмітила, що в минулому році проведено 4 засідання, на яких були розглянуті 22 питання щодо координації діяльності у сфері соціального захисту та профілактики правопорушень, бездоглядності, серед дітей Нетішинської міської територіальної громади, допомоги дітям, які перебувають у складних життєвих обставинах, зокрема, проведення акцій «Творімо добро дітям», «Готуємо дітей до школи», «Зима», недопущення появи дітей, які бездоглядні, своєчасного влаштування дітей, які залишилися без батьківського піклування, тощо. Наголосила, що спільно вживані заходи дали змогу не допустити зростання криміногенного становища у підлітковому середовищі  (у 2022 році не зафіксовано жодного вчиненого неповнолітніми кримінального правопорушення, але діти вчинили 18 адміністративних правопорушень), не допустити появи в Нетішинській міській територіальній громаді бездоглядних та безпритульних дітей, досягти стовідсоткового влаштування дітей, які залишилися без батьківського піклування, до сімейних форм виховання, тощо.  
Про роботу з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах, які перебувають на внутрішкільних обліках загальноосвітніх навчальних закладів, та дітьми, які потребують соціальної підтримки, доповіли заступники директорів з виховної роботи Нетішинських ліцеїв №1, №2, №3, Старокривинського ліцею №5, Нетішинського професійного ліцею Леся Кострич, Оксана Стоянівська, Тетяна Сімчук, Наталія Крайчинська, Анастасія Мальчик. 
Щодо забезпечення супроводу дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, доповіли Марина Кеча, завідувач відділення соціальної роботи Нетішинського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) та Олена Ружицька, завідувач відділу з питань профілактики правопорушень, бездоглядності та соціального захисту дітей служби у справах дітей. Відповідно до заяв та укладених договорів, соціальний супровід наразі надається для 12 сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, в яких виховується 21 дитина. Від січня 2023 року виявлено 6 дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, з них 4 дитини поставлено на облік служби у справах дітей, 4 дитини знято з обліку, у зв’язку із зникненням підстав. 
З усіх питань членами координаційної ради у справах дітей виконавчого комітету міської ради прийняті відповідні рішення в інтересах дітей.

Служба у справах дітей