Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

ЗА ХИБНИЙ ВИКЛИК ПОЛІЦІЇ ПОТРІБНО ВІДПОВІДАТИ

11 гру 2023

Відбулося чергове засідання адміністративної комісії при виконавчому комітеті міської ради. Головувала на ньому Оксана Латишева, заступник міського голови, голова комісії.

Розглянуто 10 справ про адміністративні правопорушення, більшість з них - завідомо неправдивий виклик спеціальних служб (ст. 183 КУпАП). Громадяни ( серед них - жінки та чоловіки), які телефонували на «102», здебільшого (в 6-ти повідомленнях з 7-ми) перебували в нетверезому стані, а тому повідомлення виглядали дивакувато. Так, один заявник повідомляв, що він «закрив» у своїй квартирі злодія; інший - про те, що потребує психологічної допомоги, бо перебуває депресивному стані та хоче застосувати гранату, яку має при собі. «Загрожувала» небезпека життю ще одному заявнику - до його квартири «проникли» незнайомі військові, а дружина, яка розлучається з ним, мовляв, дала їм ключі.

Не менш «цікавими» були повідомлення на лінію «102» і від жінок: про шарпання, смикання за волосся та створення конфліктної ситуації знайомим чоловіка; про вчинення свекрухою психологічного та фізичного насильства над невісткою; про вчинення насильства зі сторони брата щодо дітей заявниці; інша повідомляла про створення конфліктної ситуації сусідом та про його образи ненормативною лексикою.

Поліція, яка оперативно відреагувала на всі виклики заявників і прибула на місця подій, таких фактів не встановила.

Рішенням адміністративної комісії, на осіб, які вчинила правопорушення, накладено адмінстягнення у вигляді штрафу, розмір його становить 1190 та 3400 грн.

Дві адмінсправи стосувались порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів (ст. 152 КУпАП): мешканець Нетішина викидав сміття зі свої квартири до сміттєвого баку ТЦ «Лаванда» та паркування автомобіля на газоні біля житлового будинку. Особам, на яких складено протоколи про адмінправопорушення, накладено штрафи у розмірі 1 020 та 340 грн відповідно. А за вигулювання нетішинцем без повідка собаки породи алабай ( ч.1 ст. 154 КУпАП) доведеться сплатити штраф у розмірі 255 грн.

Відділ з організаційних питань