Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

З НАГОДИ ДНЯ КОНСТИТУЦІЇ УКРАЇНИ ВІДБУЛОСЯ ПОКЛАДАННЯ КВІТІВ

28 чер 2023

Щороку 28 червня в Україні відзначають День Конституції. Цього дня ми вшановуємо головний закон нашої країни. Конституція увійшла в наше життя як головний гарант державності і демократії, незалежності і соборності України. Вона має унікальне історичне коріння, адже у той час, коли в Європі основним державним устроєм була абсолютна монархія, українці вже мали свій Основний закон – Конституцію Пилипа Орлика. Цей пам’ятний день відкрив перед нами шлях до розвитку і зміцнення правової європейської країни.

Головний закон країни було ухвалено не відразу після проголошення незалежності. Незалежна Україна жила без Конституції 5 років. Її було прийнято Верховною Радою України 28 червня 1996 року після доби безперервної роботи 300 народних депутатів, які сформували основні положення Конституції.

Сьогодні, 28 червня, з нагоди 27-ої річниці Основного Закону України секретар міської ради Іван Романюк, заступник міського голови Василь Мисько, керуючий справами виконавчого комітету Любов Оцабрика, генеральний директор ВП ХАЕС Андрій Козюра, заступник генерального директора ВП ХАЕС Володимир Гудзь, представники Націолнальної поліції та ДСНС поклали квіти до пам’ятного знаку, де вперше на Хмельниччині було піднято український національний прапор, до пам’ятного знаку Захисникам Вітчизни та до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні.

Відділ з організаційних питань