Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

День Героїв Небесної Сотні – пам'ятний день

20 лют 2023

ШАНОВНА ГРОМАДО!

День Героїв Небесної Сотні – пам'ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого для вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні. Це великий біль для кожного, хто є українцем. Це великий біль і для нас, нетішинців. Неоціненний подвиг Героїв Євромайдану вразили душу і серце кожного, змінило нашу свідомість.

Світла пам’ять Героям Небесної Сотні, порядним і чесним синам Батьківщини, відвага і совість яких не могли бути іншими. Вони б за жодних обставин не поступилися б свободою України, тому стояли до останнього за кожного з нас.

День Героїв Небесної Сотні - це жалобний день, але він не про смерть, він якраз про героїчну боротьбу, про самопожертву, про готовність українського суспільства захищати державну незалежність України.

Для нас надзвичайно важливо особливо під час війни не забувати про те, із чого усе розпочиналося, тому що це була перша битва фактично російсько-української війни, битва за наші європейські цінності, за нашу свободу.

«Небесна Сотня - перші герої російсько-української війни" - гасло, під яким цьогоріч відзначаємо День Героїв Небесної Сотні. Саме їхній подвиг змобілізував українське суспільство і за допомогою волонтерів допоміг підготувати українську армію одразу в 2014 році для боротьби з московитами, допомагав зробити нас сильними інформаційно, духовно та морально.

Вшануймо пам'ять загиблих Героїв Небесної Сотні, а в їхній особі і всіх українців, які загинули тоді, які гинуть сьогодні під час російсько-української війни.

Хай пам’ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих. Дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення української держави.

Слава Україні! Україна – понад усе! Герої не вмирають!

Олександр Супрунюк, міський голова