Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

ДВОМ РЕЛІГІЙНИМ ГРОМАДАМ ПЦУ ПЕРЕДАНІ ЗЕМЕЛЬНІ ДІЛЯНКИ В ПОСТІЙНЕ КОРИСТУВАННЯ

09 чер 2023

Сьогодні, 9 червня, відбулася чергова 37 сесія Нетішинської міської ради VIII скликання. На розгляд було винесено 80 питань, переважна більшість з них - «земельні».

❗️Розпочали свою роботу місцеві обранці, вже традиційно, з хвилини мовчання - данини пам’яті за загиблими та померлими воїнами та цивільним населенням внаслідок російсько-української війни.

❗️Перед початком розгляду порядку денного виступили: Тарас Семдега, представник ТОВ «ГРІН ІНТЕНСИВ» (звернувся з проханням до депутатів підтримати проект рішення про внесення змін щодо терміну договору оренди земельної ділянки, укладеного між Нетішинською міською радою і ТОВ «ГРІН ІНТЕНСИВ», - на 49 років. Згодом, під час розгляду питання, в міській раді не вистачило 2 голосів, щоб підтримати цей проект рішення); голови ОСББ Наталія Добровольська, Галина Григор’єва та Василь Скрипнюк (виступи стосувались ситуації з протирадіаційними укриттями, що розташовані в житлових будинках. Висловивши своє бачення, вони звернулись з проханням до депутатів не голосувати за проект рішення щодо затвердження протирадіаційних укриттів, що перебувають у комунальній власності Нетішинської МТГ. Під час голосування він не був підтриманий, натомість буде створено відповідна робоча група для детального вивчення цього питання).

❗️Розгляд порядку денного розпочався з питання «про депутатські запити»: підтримано депутатський запит Світлани Абрамів (Європейська солідарність) про виділення щомісячної грошової допомоги 2 неповнолітнім дітям, батько яких перебуває в полоні.

❗️Рішенням міської ради перейменовано заклад позашкільної освіти «Центр туризму та краєзнавства учнівської молоді» в заклад позашкільної освіти «Центр національно-патріотичного виховання, краєзнавства та туризму учнівської молоді».

❗️Затверджено звіт про виконання бюджету Нетішинської МТГ за січень-березень 2023 року та з метою вирішення окремих проблемних питань внесено зміни до бюджету громади на 2023 рік. Серед іншого, передбачені кошти на: виконання програми «Турбота» (923 тис. грн); оздоровлення дітей та підлітків громади (500 тис. грн); придбання протигазів (126 тис. грн.) та ін..

Субвенційні кошти (3 млн. 750 тис. грн) будуть спрямовапні на реконструкцію частини будівлі (підвального приміщення) ліцею №1 під протирадіаційне укриття. Аналогічну суму коштів буде спрямовано також з бюджету громади.

❗️Депутати затвердили положення Про порядок виявлення, взяття на облік, збереження та використання безхазяйного майна, визнання спадщини відумерлою та прийняття такого майна у комунальну власність Нетішинської МТГ.

❗️Міська рада прийняла рішення про оголошення конкурсу на посаду консультанта Центру професійного розвитку педагогічних працівників; затвердила у новій редакції положення про відділ з питань оборонно-мобілізаційної і режимно-секретної роботи та взаємодії з правоохоронними органами; внесено зміни до 4-х місцевих програм; взято до відома звіти про виконання 3 місцевих програм та звіт голів наглядових рад КП «ЖКО»та КП «Комфорт» та ін..

❗️Щодо земельних питань, то серед інших варто зазначити, що міська рада одноголосно прийняла рішення про передачу у постійне користування земельних ділянок двом релігійним громадам Православної церкви України Нетішинської міської територіальної громади: Собору Ікони Божої Матері «Неопалима Купина» (1,19 га) та Свято-Параскевської Церкви (0,2800 га, 0,1259 га та 0,0578 га).

❗️З метою збільшення надходжень до бюджету громади прийнято 2 рішення про затвердження технічної документації нормативної грошової оцінки земельних ділянок за межами населених пунктів Нетішинської МТГ.

Відділ з організаційних питань