Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

ВІН ЗГОРИ ТРИМАТИМЕ НЕБО НАД УКРАЇНОЮ

02 вер 2023

Війна, підло розпочата російським окупантом, продовжує приносити нестерпний біль і горе у наші родини, у нашу в громаду. Кривава війна цинічно забирає справжніх, мужніх та хоробрих Новітніх Героїв України, які до останнього подиху відстоюють незалежність та цілісність нашої Батьківщини.

Сьогодні, 2 вересня, Нетішин знову в жалобі... На жаль, ще один Герой 36-річний Олександр Деркачук, солдат, гранатометник механізованого відділення механізованого взводу механізованої роти в/ч А4574, виявивши стійкість і мужність, загинув за Україну 31 серпня на західних околицях Бахмута Донецької області. Загинув героїчною смертю на полі запеклого бою, відбиваючи натиск рашистів.

Одягнувши білосніжні крила янгола, він став у ряди Небесної чоти, щоб з небесної висоти захищати рідну землю, дім, родину і весь український рід.

…На площі перед будівлею виконавчого комітету відбулося багатолюдне прощання з Героєм. Віддати йому останню шану також зібралось багато люду і біля будинку, де він проживав.

... Пекельно щеміло в грудях… Люди не стримували сліз… Плакало небо першим дрібним теплим дощем... Церковні дзвони холодили душу...

Жодними словами не втамувати пекучий біль та не загоїти рани в душі близьких та рідних Воїна. Розпач, сум, ненависть до ворога, котрий нищить цвіт нашої нації. Молодих, сильних, сміливих чоловіків, які у найважчий для країни час виростають до Героїв.

Чин похорону відбувся в Соборі святого архистратига Михаїла та архангела Гавриїла (ПЦУ). Царство Небесне Воїну!

Чорниними хмарами накрило горе сім’ю Героя. Нетішинська громада схиляє голови у скорботі та розділяє біль непоправної втрати, висловлюючи щирі співчуття родині Олександра Деркачука.

Світла та вічна пам'ять українським захисникам, які поклали своє життя за Україну, за звільнення її від російських загарбників.

Відділ з організаційних питань