Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

ВІН ЗАГИНУВ ЗА УКРАЇНУ

15 тра 2023

Сьогодні, 15 травня, наша громада знову в жалобі. Віддаючи шану та славу, сотні небайдужих нетішинців навколішки, з тугою в серці та зі слізьми, з синьо-жовтими прапорами та квітами зустрічали героя-захисника 32-річного Родіона Крижанського, старшого солдата, сапера інженерно-саперного відділення інженерно-саперного взводу інженерно-саперної роти групи інженерного забезпечення в/ч А 0693,який віддав своє життя за Україну, за її волю, за її незалежність. Вірний військовій присязі він загинув 10 травня у бою московією поблизу населеного пункту Спірне Бахмутського району Донецької області.

На площі перед будівлею виконавчого комітету відбулося багатолюдне прощання з героєм. "Плине кача…" тужливо линуло над містом... Церковні дзвони холодило душу.. Боляче… Серце рвалось на шматки… Пекельно щеміло в грудях… Люди не стримували сліз…

Це є ціна кожного сантиметра нашої вільної української землі. Ми завжди маємо про це пам’ятати, пам’ятати ціну свободи і незалежності, яку заплатив і продовжує платити наш народ кожного дня.

У Соборі Святого архистратига Михаїла та архангела Гавриїла (ПЦУ) відбувся чин похорону за загиблим. У скорботі та молитві низько схиляємо голови, вшановуючи пам'ять вірного сина України і щиро дякуємо, що захищав нас від нелюдів орків.

Чорними хмарами горе накрило сім'ю Героя Родіона Крижанського. Важко знайти слова втіхи, неможливо загоїти біль та гіркоту від втрати рідної, близької людини. Нехай добрий, світлий спомин про покійного захисника стане сильнішим за смерть і назавжди залишиться у пам’яті рідних, друзів, бойових побратимів, усіх, хто його любив знав і шанував його.

Вічна пам'ять захиснику України!

Герої не вмирають!

Відділ з організаційних питань