Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

ВІН ЗАГИНУВ ЗА ВОЛЮ І НЕЗАЛЕЖНІСТЬ УКРАЇНИ, ЗА КОЖНОГО З НАС

05 вер 2023

Війна ненависна, війна розриває життя на шматки… Щодня вона забирає життя кращих синів України…Надто високу ціну, яку ми платимо за свободу та незалежність нашої країни, усвідомлюємо все глибше, коли знову і знову збираємося всією громадою на площі перед адмінбудівлею виконкому, щоб віддати нашу останню шану загиблому Герою-земляку.

…І знову посеред майдану - домовина, покрита синьо-жовтим державним стягом... І знову зібрався люд у жалобі… І знову «Пливе кача…» тужливо линула над містом, а церковні дзвони холодили душу і серце...

...Сьогодні, 5 вересня, Нетішин оповив морок жалю та скорботи…

Родина, мешканці громади, бойові побратими, схиливши голови, зі слізьми на очах, стоячи на колінах, віддавали шану і проводжали до Небесного Легіону свого Новітнього Героя-Захисника - 34-річного Юрія Самковського, солдата, інспектора прикордонної служби 2 категорії, водія 2 групи силової підтримки 2 відділення силової підтримки відділу силової підтримки Національної академії Державної прикордонної служби України. 2 вересня він загинув на лінії фронту, на Донеччині, внаслідок скиду з ворожого безпілотника вибухового пристрою. Свідомо боронячи не лише свою сім’ю, а всіх українців, Воїн поклав своє життя на вівтар свободи та незалежності України.

Підла смерть, яку сіє на рідній землі московська орда, забрала повного сил, любові, життя чоловіка, якого чекало попереду світле, перспективне майбутнє. Наш обов’язок - зберегти пам’ять про відважного Героя.

Чин похорону відбувся у Соборі святого архистратига Божого Михаїла та архангела Гавриїла ПЦУ.

Низько схиляємо голови у скорботі за нашим полеглим Захисником! Не забудемо... Не пробачимо...

Усією громадою співчуваємо, сумуємо разом з родиною та близькими.

Наша глибока вдячність та шана Герою Юрію Самковському за подвиг, за любов до рідної землі, за самовіддане служіння українському народу.

Герої не вмирають, вони назавжди залишаються в наших серцях

Вічна пам’ять! Вічна слава Героям!

Відділ з організаційних питань