Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

ВІДБУЛОСЬ ПЕРШЕ ЗАСІДАННЯ РОБОЧОЇ ГРУПИ З РОЗРОБКИ СТРАТЕГІЇ РОЗВИТКУ ОСВІТИ ГРОМАДИ

24 бер 2023

Перше засідання робочої групи з розробки Стратегії розвитку освіти в Нетішинській міській територіальній громаді відбулось у вівторок, 21 березня. Робоча група була створена рішенням 32 сесії Нетішинської міської ради VIII скликання 22 грудня 2022 року. Головував на засіданні Василь Мисько заступник міського голови, голова робочої групи.

«Стратегія розвитку освіти - це не тільки план, це, насамперед, розуміння чого ми прагнемо досягнути, який результат ми хочемо отримати, розуміння того, для чого нам це потрібно та як ми будемо досягати цієї мети в умовах обмежених ресурсів і змін, які відбуваються навколо», - зазначила у своєму виступі Ольга Бобіна, начальник управління освіти. Також звернула увагу на актуальність Стратегії розвитку освіти громади, її нормативно-правову складову, розповіла про принципи, на яких повинна ґрунтуватись Стратегія, про етапи розробки Стратегії. Багато уваги у виступі було приділено повноваженням робочої групи, її функціям, правовим гарантіям діяльності, обов’язкам та відповідальності.

На засіданні було схвалено робочий план робочої групи з розробки Стратегії розвитку освіти громади, який представила Ольга Назаренко, директор центру професійного розвитку педагогічних працівників. Також схвалено комунікаційний план з розробки Стратегії, представлений Наталією Олесюк, консультантом центру професійного розвитку педагогічних працівників.

Перше засідання робочої групи є підготовчим етапом розробки Стратегії. Йому передувало засідання фокус-групи «Стратегічна комунікація», метою якої є інформування громадськості та презентація результатів роботи над Стратегією розвитку освіти Нетішинської МТГ, максимальне залучення громадськості до процесу її розробки, отримання та фіксації зворотного зв’язку. Наступний етап аналізу Стратегії стартує в квітні.

Слід зазначити, що після проходження етапів розробки Стратегії та затвердження її рішенням міської ради, з 1 січня 2024 року має стартувати Стратегія розвитку освіти в Нетішинській МТГ

Відділ з організаційних питань