Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

ВСТАНОВЛЕНО КАТАФОТИ НА ПІШОХІДНОМУ ПЕРЕХОДІ

12 лип 2023

На пішохідному переході на проспекті Незалежності (поблизу універмагу) встановлено 23 вставки дорожні розмічальні або інакше – дорожні катафоти. Це світловідбивальні елементи, що кріпляться на дорожнє полотно. Вони призначені для зорового орієнтування водія в темну пору доби та за несприятливих погодних умов на автомобільних дорогах загального користування.

Безкоштовне встановлення на одному пішохідному переході катафотів у Нетішині – це свого роду рекламний проект київського приватного підприємства «Мацемі». Нетішинська МТГ (в особі КП «Благоустрій») відгукнулась на пропозицію «Мацемі» долучитись до такого рекламного проекту. «Ми приїхали і встановили зразок. Ви подивитесь, як працюють катафоти і чи є ефективним їхнє встановлення. За результатами експерименту сподобається - будете нашими користувачами», - сказав Андрій Романюк, директор підприємства.

Встановлення катафотів (кожен витримує навантаження до 10 т) проходить шляхом наклеювання їх на асфальт. Спеціальний клей дозволяє не тільки тримати катафот на асфальті, а ще й пружинить. Коли фари автомобіля попадають на катафот – розмітку видно на відстані 100-150 м, а у водія виникає ефект злітної смуги.

«Побачимо, як «переживуть» катафоти зиму. Якщо містянам сподобається, то після перемоги будемо вирішувати питання щодо їхнього встановлення», - зазначив Віктор Кондрацький , директор КП «Благоустрій.

Відділ з організаційних питань