Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

ВОЇНУ-ЗАХИСНИКУ НАЗАВЖДИ 30…

30 жов 2023

Серце рветься на шматки, коли у вічність йдуть ті, кому б ще жити, у кого було багато нездійснених задумів та мрій… Живемо у нелегкий час… Україна мало не щодня оплакує Героїв, що загинули захищаючи свою землю, свою країну, захищаючи кожного з нас.
Сьогодні, 30 жовтня, наша громада знову в скорботі. Пекучий біль ятрить згорьовані серця. Сонячного осіннього дня над Нетішином знову лунала журлива «Пливе кача»… В останню дорогу проводили земляка, вірного сина, сильного і молодого Воїна-Захисника Дмитра Будигу. 30-річний боєць загинув від ворожого артилерійського обстрілу під Авдіївкою Донецької області, виконуючи бойове завдання.
Живим коридором, навколішки, схиливши голови, з прапорами та квітами у руках зустрічали Героя в нашій громаді. Рідні, близькі, друзі, священнослужителі, містяни віддали шану та попрощалися із полеглим захисником на площі перед будівлею виконкому. Люди не стримували сліз...
Багатолюдною ходою, під супровід духового оркестру, громада провела захисника до Собору архістратига Божого Михаїла та архангела Гавриїла ПЦУ, де священнослужителі здійснили чин похорону.
Нестерпна втрата найкращих синів України залишає глибокі рани й криваві сліди на рідних українських чорноземах. У жорнах клятої російсько-української війни безупинно сіється смерть. Все більше і більше молодих, сильних чоловіків у розквіті сил, наших Героїв втрачаємо навічно...
Ми в неоціненому боргу перед славними воїнами України. Вшановуючи подвиг Дмитра Будиги, низько вклоняємося в скорботі перед близькими та рідними Героя, розділяємо ваш біль.
Вічна пам’ять і слава мужньому Воїну-Захиснику! Доземний уклін! Він назавжди залишиться в нашій пам'яті справжнім патріотом та борцем за неза. Слава Україні! Героям Слава!
Відділ з організаційних питань