Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

ВНЕСЕНО ЗМІНИ ДО «ТУРБОТИ» ТА ПРИЙНЯТО ПРОГРАМУ ЧАСТКОВОЇ КОМПЕНСАЦІЇ ЗА ПОШКОДЖЕНЕ НЕРУХОМЕ МАЙНО

03 лис 2023

✅️Сьогодні, 2 листопада, відбулась 41 (позачергова) сесія Нетішинської міської ради VIII скликання.

Розпочали свою роботи з хвилини мовчання у пам'ять про воїнів-захисників та всіх цивільних людей, які загинули в російсько-українській війні.

✅️Депутати проголосували про внесення змін до місцевої комплексної програми «Турбота». Необхідність доповнення заходів програми була зазначена у проекті наказу начальника міської військової адміністрації. Йдеться про надання грошової допомоги постраждалим/власникам/наймачам об’єктів нерухомого майна житлового фонду, об’єктів незавершеного будівництва житлового фонду, пошкодженого внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією росії проти України із загальним обсягом фінансування 3 млн. грн у 2023-2025 році. Окрім цього, на надання одноразової грошової допомоги мешканцям та працівникам Нетішинської міської територіальної громади, в тому числі внутрішньо переміщеним особам, збільшено видатки для управління соціального захисту на 250 тис. грн (за рахунок перерозподілу) та виконавчому комітету міської ради – на 100 тис. грн.

✅️Міською радою затверджено програму часткової компенсації суб’єктам господарюванням для відновлення об’єктів нерухомого майна, пошкодженого внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України.

✅️Дія програми поширюється на нерухоме майно фізичних осіб-підприємців, юридичних осіб, ОСББ, управителів багатоквартирних будинків, виключно для місць та майна загального і спільного користування будівлі. Обсяг фінансування: 2 млн грн. (2023р. - 1 млн. грн, 2024-1 млн. грн).

✅️Програма передбачає залучення коштів бюджету Нетішинської МТГ для часткової компенсації в одній із таких форм: для придбання будівельної продукції, з метою виконання поточного чи капітального ремонту самостійно отримувачем компенсації, або шляхом замовлення виконання відповідних робіт та послуг на об’єкті нерухомого майна; за придбання будівельної продукції та виконання поточного чи капітального ремонту на об’єкті нерухомого майна за власні кошти заявника, коли на дату подання заявки ремонтні роботи були повністю чи частково проведені.

Порядок часткової компенсації (із зазначенням конкретної суми і форми) затверджуватиметься виконавчим комітетом.

✅️На пленарному засіданні був присутній Григорій Олендра, начальник Нетішинської міської військової адміністрації.

Відділ з організаційних питань