Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

В ІНТЕРЕСАХ ЗАХИСТУ ПРАВ ДІТЕЙ

05 кві 2023

Відповідно до річного плану роботи, під головуванням Василя Миська, заступника міського голови, 4 квітня відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини. На розгляд комісії було винесено 15 справ.

П’ять справ стосувалися надання висновку органу опіки та піклування про доцільність позбавлення батьківських прав одного з батьків. За результатами розгляду членами комісії рекомендовано органу опіки та піклування: надати три висновки про доцільність позбавлення та один – про недоцільність позбавлення; звернутися з позовом про позбавлення батька батьківських прав до Нетішинського міського суду в інтересах неповнолітнього; одній матері винести попередження. Також винесено попередження батькам 4 малолітніх дітей, які неналежним чином виконують батьківські обов’язки.

На виконання ухвали Нетішинського міського суду членами комісії розглянуто справу та рекомендовано надати висновок органу опіки та піклування щодо розв’язання спору між батьками про визначення місця проживання дитини з батьком.

Справу про надання висновку органу опіки та піклування щодо розв’язання спору стосовно визначення порядку участі батька у вихованні дитини (на виконання ухвали Хмельницького апеляційного суду) перенесено на наступне засідання(на засіданні була відсутня матір дитини).

Розглядалися справи щодо звільнення від здійснення повноважень піклувальника, у зв’язку із хворобою, та призначення піклувальника неповнолітній дитині-сироті.

Одна справа стосувалась підтвердження місця проживання малолітнього сина з матір’ю для його тимчасового виїзду за межі України.

Членами комісії рекомендовано надати висновок органу опіки та піклування про доцільність повернення на виховання матері малолітньої дитини (дитина була відібрана у матері рішенням Нетішинського міського суду без позбавлення її батьківських прав).

Позитивне рішення мали 3 справи щодо вчинення правочину з житлом/майном, право користування яким мають малолітні та щодо розподілу спадкового майна неповнолітнім. Батькам буде надано дозвіл з дотриманням майнових прав дітей.

Переглянуті та затверджені індивідуальні плани соціального захисту 8 дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, з урахуванням нових потреб дітей та сімей. Заслухана інформація щодо захисту житлових та майнових праву дітей, щодо формування ціннісних орієнтацій підлітків на здоровий спосіб життя та щодо антиалкогольної та антинаркотичної пропаганди серед учнівської молоді.

З усіх питань порядку денного прийняті рішення, спрямовані на захист прав та інтересів дітей.

Служба у справах дітей