Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

В ЄДИНОМУ РИТМІ Б’ЮТЬСЯ МИСТЕЦЬКІ СЕРЦЯ

09 лис 2023

Війна – це завжди руйнування, знищення, смерті. Мистецтво – це творіння, життя. Війна в Україні – це не лише боротьба за наші території, це боротьба за нашу ідентичність, за нашу культуру… Культуру мови, культуру побуту, нашу самобутність і традиції.
Сьогодні, 9 листопада, відзначається Всеукраїнський день працівників культури і майстрів народного мистецтва. З нагоди професійного свята у затишній залі Палацу культури зібралися працівники мистецьких закладів нашої громади. Хвилиною мовчання присутні вшанували загиблих Героїв України.
Секретар міської ради Іван Романюк привітав працівників культури, відзначивши важливість їхньої праці, особливо у часи війни, та побажав усім міцного здоров’я, задоволення від роботи, а найголовніше – мирного неба над головою.
За вагомий внесок у збагачення культурно-мистецької спадщини громади, високий професіоналізм та з нагоди свята Почесними грамотами виконавчого комітету міської ради та подарунками були нагороджені: бібліотекар I категорії центральної публічної бібліотеки КЗ «Публічна бібліотека Нетішинської міської ТГ» Наталія Ткачук, викладач художньо-графічного відділення мистецької школи «Нетішинська художня школа» Алла Макарик, викладач духового відділу мистецької школи «Нетішинська школа мистецтв» Олена Сільницька, головний бухгалтер Нетішинського міського краєзнавчого музею Світлана Бонюк, артист II категорії муніципального духового оркестру Віктор Давидюк, а також працівники КЗ «Палац культури міста Нетішина» – керівник зразкової хореографічної студії «Серпантин» Валентина Павлова і заступник директора з адміністративно-господарської роботи Надія Доля.
Щирі слова подяки за сумлінну працю мистецькій родині висловив начальник управління культури виконкому міської ради Іван Михасик та вручив грамоти і подяки колегам. Пам’ятними подарунками відзначили молодих спеціалістів та фахівців, які поповнили творчі родини колективів. Під гучні оплески глядачів, на сцені вітали й працівників культури, які цьогоріч святкували славні ювілеї та всією залою співали для них «Многая літа».
Музичним вітанням для всіх гостей святкового дійства стали виступи колег, а також тих, хто ще зовсім нещодавно був учнем, а нині й сам плекає і збагачує культурний спадок громади. Біля яскравої фотозони винуватці свята робили світлини на згадку.
З перших днів повномасштабної війни представники галузі культури нашої громади активно долучилися до волонтерського руху, ініціюють благодійні заходи на підтримку ЗСУ, аби разом з усіма наблизити довгоочікуваний день нашої Перемоги. За постійну підтримку та допомогу ГО «Жіночий батальйон» передали Подяки для колективу Палацу культури та Школи мистецтв.
Незламна віра наша! Незламна сила наша, незламна воля наша і народ! А наша земля щедра на красу, щедра й на людей, що творять її. Серед них – працівники культури та майстри народного мистецтва. Ми захоплюємося вами! Ми дякуємо вам!
Відділ з організаційних питань