Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Бережіть себе і дітей!

26 кві 2023

З 24 лютого 2022 року питання безпеки вийшло на інший рівень. Нині воєнні ризики є частиною життя, тому маємо бути готовими захистити себе і дітей. 

Війна змушує змінювати звичну поведінку: щохвилини може бути повітряна тривога, яку ми не можемо контролювати. Саме тому важливо розвинути нові навички, сформувати стійкі компетенції поведінки дітей під час перебування на вулиці або вдома. У даний час важливо зберегти найцінніше – наших дітей, для яких дуже важливо почуватися в безпеці. А безпека під час війни починається з обізнаності. 

Життя – найбільша цінність. Терористи сьогодні ведуть війну проти мирних громадян і часто їхнім об’єктом стають діти.

В Україні діє воєнний стан та тривають бойові дії, тож кожен учень закладу загальної середньої освіти повинен знати основні правила поведінки та дій під час повітряної тривоги, обстрілів, комендантської години.

На жаль, ми будемо зустрічатись із наслідками війни ще довгі роки, адже маємо надзвичайно велике забруднення вибухонебезпечними предметами територій нашої країни. Тому нам потрібно ознайомити учнів із ризиками, які можуть їх спіткати у офлайн-середовищі.

Дбайте про безпеку своїх дітей, дотримуючись правил безпечної поведінки в побуті. Виховуйте у дітей навички культури безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні з вогнем, газом, водою, побутовою хімією. Виділіть декілька хвилин на відверту розмову з дітьми.

У хвилини небезпеки кожному необхідно мобілізувати себе, бути зосередженим та уважним, діяти максимально швидко.

Бережіть себе і дітей! Разом переможемо!

Завідувач НКП у м. Нетішині НМЦ ЦЗ та БЖД Хмельницької області Петро ВАСЮТА