Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

«ВАВИЛОН» У НЕТІШИНІ: ТЕАТРАЛИ ЗДІЙСНИЛИ МРІЮ ЗАГИБЛОГО ГЕРОЯ ЯРОСЛАВА САВЧЕНКА

07 жов 2023

7 жовтня Народний київський студентський театр «Вавилон» завітав до нашого міста, щоб здійснити мрію Воїна Світла, неймовірно сильного духом нетішинця Ярослава Савченка, який віддав свою молодість, життя за щасливе майбутнє України, за кожного з нас.
Ярослав був частинкою театральної сім’ї «Вавилону», мріяв зі своїми друзями виступити у рідному місті, однак безжальна війна розділила життя 22-річного юнака на «до» та «після». Попри молодий вік, акторське покликання і творчу душу він став до зброї і пішов захищати рідну країну. 28 квітня воїн загинув від рук російських окупантів…
Сьогодні актори театру здійснили мрію Героя – вони грали на сцені, рідного для Ярослава Палацу культури, виставу «Сім дочок Саватія Гуски» в пам'ять про веселого, доброго, обдарованого актора, друга. Вистава мала й благодійну мету – збирали на прилад нічного бачення для нетішинця Олександра Чернюка. Рідні, близькі, друзі, ті, кому пощастило знати юнака особисто та усі небайдужі із захопленням спостерігали за грою талановитих акторів, постановка викликала сміх та сльози. Під бурхливі оплески глядачів та викрики "Дякуємо" завершилася вистава. Під час благодійного вечора театрали зібрали 55 тисяч 860 гривень та 10 євро, які були передані ГО "Жіночий батальйон".
Ярослав Савченко сильно любив життя, але віддав його за нас з вами. Нехай теплий спомин про життєрадісного юнака, хороброго захисника, щирого українця назавжди залишиться у наших серцях. Слава Герою!
Дихайте! Дихайте!Дихайте! Нам треба їх передихати!
Відділ з організаційних питань