Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

ТАЄМНИЦІ ПИСАНКОВОГО РОЗПИСУ: БЛАГОДІЙНА АКЦІЯ ХУДОЖНЬОЇ ШКОЛИ

12 кві 2023

Приємне отримуєш враження від Великодньої локації, яка облаштована поблизу «Горині».

Всі поробки виготовлені своїми руками. Об’ємні писанки та інші великодні вироби виготовлені містянами, а великі та малі виготовлені та розписані з двох сторін викладачами та учнями МШ «Нетішинська художня школа».

????Як розповіла директор закладу Інна Степаненко, писанка, як і яйце взагалі, символізує початок, народження життя. Колір та візерунки писанок мають глибокий символізм. Для розписів використано традиційну кольорову гаму Подільського краю.

????Чорний колір символізує нескінченність життя людини, продовження буття після смерті; червоний є символом радості та любові, воскресіння, жертовності; жовтий - символ сонця, життя і тепла, колір багатства; білий – символ віри, раю, чистоти. Характерними є зображення Берегині і Дерева життя. На локації представлено ці зображення і на чорному, і на червоному.

????«Вибір зображення на писанках не випадковий. Берегині, щоб оберігали Україну нашу, рідне місто і кожну родину, а Дерево життя, щоб було продовження роду і життя. На локації встановлений Великодній Янгол з золотистим волоссям, що символізує велике світле християнське свято», - зазначила Інна Степаненко.

????Маленькі писанки виготовлені руками викладачів художньої школи, орнаменти на них представляють всі регіони нашої України.

????Вчора, 11 квітня, МШ «Нетішинська художня школа» провела благодійну акцію біля Великодньої локації: учні 3В класу художньо-графічного відділення разом з викладачем Тарасом Поліщуком старанно розписали одну сторону писанки. А директор художньої школи Інна Степаненко разом із заступником з навчально-виховної роботи Клавдією Тарарук влаштували розпродаж виробів, виготовлених руками викладачів та учнів художньої школи: різного роду писанки, сувеніри, виготовлені з бісеру, соломи, лози та дерева.

Всі виручені кошти передані одному з міських волонтерському штабів, які будуть використані на потреби наших мужніх воїнів-захисників.

Відділ з організаційних питань