Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Інформаційне повідомлення по податковому боргу

25 січ 2022

Станом на 01.01.2022 року сума податкового боргу, без врахування відокремленого обліку банкрутів, до Зведеного бюджету Нетішинської МТГ складала 8 861,6 тис.грн, в т.ч. борг фізичних осіб-підприємців
2 897,4 тис. гривень.

Податки є основою формування бюджетів територіальних громад та держави в цілому, завдяки якому здійснюються видатки на різні суспільні потреби. Саме від рівня сплати податків, сьогодні залежить розвиток соціальної інфраструктури наших населених пунктів, рівень надання освітніх і медичних послуг, благоустрій та культурний розвиток громад. А своєчасна сплата єдиного соціального внеску гарантує громадянам право на соціальний захист.

Нагадуємо, що відповідно до підпункту 14.1.39 пункту 14.1 статті 14 Податкового кодексу України грошове зобов'язання платника податків - сума коштів, яку платник податків повинен сплатити до відповідного бюджету або на єдиний рахунок як податкове зобов'язання та/або інше зобов’язання, контроль за сплатою якого покладено на контролюючі органи, та/або штрафну (фінансову) санкцію, що справляється з платника податків у зв'язку з порушенням ним вимог податкового законодавства та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, а також санкції за порушення законодавства у сфері зовнішньоекономічної діяльності та пеня.

Відповідальність за порушення законодавства в частині несвоєчасної сплати  податків та внесків покладено на  платників податків та тягне за собою застосування штрафних санкцій відповідно до статті 124 податкового законодавства:

у разі якщо платник податків не сплачує узгоджену суму грошового зобов’язання (крім грошового зобов’язання у вигляді штрафних (фінансових) санкцій, застосованих до нього на підставі цього Кодексу чи іншого законодавства, контроль за яким покладено на контролюючі органи, а також пені, застосованої до нього на підставі цього Кодексу чи іншого законодавства, контроль за яким покладено на контролюючі органи) протягом строків, визначених цим Кодексом, такий платник податків притягується до відповідальності у вигляді штрафу в таких розмірах:

при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, - у розмірі 5 відсотків погашеної суми податкового боргу;

при затримці більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, - у розмірі 10 відсотків погашеної суми податкового боргу.

Дізнатися про наявність заборгованості Ви можете особисто звернувшись до органів ДПС за місцем реєстрації або скористатися сервісом «Електронний кабінет платника податків», «Розрахунки з бюджетом».

Шановні платники податків, з метою недопущення формування податкового боргу, у разі невчасної сплати податків, не залишайте на останній день сплату податкових зобов’язань.

 

 

Фінансове управління виконавчого комітету міської ради