Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Що потрібно для того, щоб безпечно перебувати в дитячому колективі?

23 сер 2022

Зокрема, для безпечного перебування у школі, дитсадочку на дитячому майданчику, дитина повинна мати всі планові щеплення від 10 хвороб згідно з Національним календарем.

Якщо у вас є доступ до медичних закладів, до 1 вересня зробіть дітям усі передбачені Національним календарем щеплення. Щоб вакцинувати дитину, запишіть її до сімейного лікаря чи педіатра. Якщо ви змушені були залишити рідну домівку, щепитися можна у будь-якому найближчому медзакладі без переукладення декларації. Усі щеплення за календарем є безоплатними.

Якщо ж ви пропустили одне чи кілька щеплень - не варто панікувати. Це не означає, що треба розпочинати серію вакцинації спочатку!

Незалежно від того, скільки минуло часу від попередньої дози, потрібно звернутися до свого сімейного лікаря. Він розробить індивідуальну схему, за якою ви зможете надолужити пропущені дози вакцини.

Якщо ж у дитини є протипоказання до вакцинації, сімейний лікар чи педіатр має надати відповідну довідку, що буде підставою для допущення дитини до відвідування школи.