Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

ЩЕ 9 АВТОМОБІЛІВ ДЛЯ ЗСУ ДОСТАВЛЕНО З ЛАТВІЇ - З ПОЧАТКУ ВІЙНИ ЗА КОШТИ МІСЦЕВОГО БЮДЖЕТУ ПРИДБАНО ДЛЯ ЗСУ 14 ОДИНИЦЬ ТЕХНІКИ НА СУМУ 3 МЛН.562 ТИС. 320 ГРН.

10 тра 2022

Під час війни не на часі проводити різного роду ремонтні чи будівельні роботи - в усій країні найактуальніша та загальніша проблема полягає в забезпеченні ЗСУ всім необхідним для боротьби з російським окупантом. В першу чергу - це засоби зв’язку та індивідуального захисту (бронежилети, шоломи), прилади нічного бачення, тепловізори і, звичайно ж, автомобілі.
У військових постійно гостра потреба у транспорті, адже його багато горить на передовій.
Від Нетішинської МТГдля ЗСУ було передано 4 автомобілі, які перебували на балансі комунальних підприємств «Благоустрій» та «Комфорт», «СМСЧ м. Нетішин», «Центр ПМСД м. Нетішин».
«Ще у перші дні війни за кошти місцевого бюджету було закуплено навантажувач телескопічний вартістю 1, 2 млн. грн для однієї з військових частин. Нині ж ми знайшли варіант, як можна за кордоном за кошти місцевого бюджету закупляти техніку, яка вже була в користуванні. Звичайно, це не нова, але на ходу і може ще послужити військовим.
Останнім часом налагоджена тісна співпраця з латвійськими волонтерами.
Декілька днів тому було придбано автомобіль і передано у зону бойових дій Шепетівському батальйону територіальної оборони ЗСУ.
А сьогодні 9 автомобілів нашими водіями-волонтерами доставлено до Нетішина з Латвії. Латвійські волонтери безкоштовно здійснюють ревізію авто, ремонтують та фарбують.
Закуплені вони за допомогою української громади та громадян Латвії за координаційної ролі Конфедерації українців Латвії «ВІЧЕ». А посольством України в Латвійській Республіці були направлені відповідні листи до Державної митної служби України та Державної прикордонної служби України з проханням забезпечити безперешкодний кордон автомобілів, які направлялися в Україну в якості гуманітарної допомоги. Щира подяка за сприяння та допомогу послу України в Латвії Олександру Міщенку», - говорить міський голова Олександр Супрунюк.
5 з 9 автомобілів, що були закуплені і доставлені до Нетішина сьогодні, вже передані до логістичного центру однієї з військових частин, інші будуть передані для наших земляків, які перебувають у зоні бойових дій (Донецький та Запорізький напрямки).
«Хочу від імені усієї нетішинської громади щиро подякувати водіям-волонтерам за їхню громадянську позицію, які виявили бажання доставити автомобілі з Латвії до Нетішина: Олександру Грицаєнку, Анатолію Охремчуку, Олегу Косюку, Віталію Ющуку, Сергію Семенюку, Святославу Грудецькому, Віталію Распопову, Віктору Шевчуку та Василю Ладняку. Дякую всім платникам податків за наповнення бюджету громади, завдяки цьому ми маємо змогу допомогти нашим Збройним силам.
Також хочу подякувати всім нетішинським волонтерам за спільну роботу, за взаємодопомогу і взаєморозуміння. Ми всі разом робимо спільну справу задля перемоги», - сказав Олександр Супрунюк.
Відділ з організаційних питань