Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

ШАНОВНА ГРОМАДО! 29 серпня ми вшановуємо пам’ять захисників України

29 сер 2022

ШАНОВНА ГРОМАДО!

29 серпня ми вшановуємо пам’ять захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Боротьба українського народу за незалежність тривала багато століть, а окремою сторінкою цієї споконвічної боротьби стали бої із російським агресором наприкінці літа 2014-го року. Трагічним та героїчним символом і

водночас прикладом нездоланності воїнського духу став Іловайськ, де українські воїни опинилися сам на сам із підступним та нещадним ворогом.

Саме там, у полях соняхів, вкотре проявився генетичний код української нації – нації героїв. Під пекучим сонцем, з Україною в серці, згадавши звитягу пращурів, українці з гаслом «Свобода або смерть!» билися до останнього, гинули, але перемагали ворога своєю стійкістю і непохитністю, навіть коли потрапляли в полон.

«Іловайський котел» у нашій історії залишиться як величезне горе, і водночас – приклад героїзму і самовіддачі людей, які гинули під шквалом вогню, і тих, які вижили.

Небачений героїзм проявляють нині наші захисники в повномасштабній війні з московією. Тисячі доньок і синів України віддали своє життя за незалежність країни, її світле майбутнє.

Не забуваймо про подвиги наших Героїв, шануймо пам'ять українських синів, які віддали свої життя за єдину, незалежну Україну, за нас з вами, за мир на рідній землі. Тож у цей день висловлюю щирі співчуття родинам загиблих захисників, які втратили у війні з російським агресором своїх синів, дочок, чоловіків, братів, сестер..з.

Вічна пам’ять загиблим героям!

Слава і честь живим захисникам України!

Слава Україні!

Олександр Супрунюк, міський голова