Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

УВАГА! ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ!

28 лют 2022

Для безперебійної виплати пенсій та грошових допомог напрацьовано альтернативні способи виплати на час дії воєнного стану

Головне управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області повідомляє, що Уряд ухвалив альтернативні способи виплати пенсій та грошових допомог під час воєнного стану на випадок збоїв у роботі тої чи іншої банківської установи, а також для переміщених осіб, які отримують пенсію через поштового оператора. Вони дозволять забезпечити безперебійність у здійсненні виплат пенсій та соціальних допомог.

Зокрема, Уряд ухвалив постанову «Про особливості виплати та доставки пенсій, грошових допомог на період введення воєнного стану».
Вона передбачає наступне:
       Якщо певний уповноважений банк не зможе здійснювати  виплату пенсій та грошових допомог, то люди зможуть отримати належні їм виплати у будь-якому відділенні АТ «Ощадбанку» як грошовий переказ без відкриття рахунку.
Цей механізм за потреби запрацює автоматично, людині для отримання пенсії або допомоги необхідно буде звернутись до будь-якого відділення АТ «Ощадбанк» з паспортом та довідкою про присвоєння РНОКПП (індивідуального податкового номера).
       Якщо людина отримує пенсію та/або грошову допомогу через АТ «Укрпошта» за місцем проживання, і вимушена була через небезпеку змінити фактичне місце проживання, то вона також зможе отримати їх у відділеннях АТ «Ощадбанку» як грошовий переказ без відкриття рахунку.
       Встановлено також можливість продовження строків виплати пенсій у разі виникнення обставин, що унеможливлюватимуть виплату у визначені дати.
    Для цього їй необхідно звернутись до сервісних центрів Пенсійного фонду України в області (якщо це одержувач пенсії) або до органів соціального захисту населення (якщо це одержувач грошових допомог).
Необхідні роз’яснення та консультації про порядок отримання пенсій та грошових виплат у вигляді грошових переказів через банк мешканці Хмельницької області можуть отримати за номером «гарячої» телефонної лінії – 0800501583 та через особистий електронний кабінет на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України.