Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

У НЕТІШИНСЬКІЙ ГРОМАДІ СПОСТЕРІГАЄТЬСЯ ЗБІЛЬШЕННЯ ПОБУТОВИХ ТРАВМ СЕРЕД ДІТЕЙ

16 чер 2022

Травматизм має соціально-демографічну залежність - у літній період кількість травм різко зростає. З квітня збільшення їхньої кількості спостерігається і серед мешканців Нетішинської МТГ. Найчастіше звертаються пацієнти з різними травмами опорно-рухового апарату.

Особливо невтішна статистика травмованих дітей, адже вони часто перебувають без належного догляду з боку дорослих і, відповідно, без організованого дозвілля. А тому здебільшого отримують вуличні травми – на дитячих майданчиках, при падінні з дерев, велосипедів, скейтів чи роликів. Сумний рейтинг дитячих травм очолюють переломи верхніх і нижніх кінцівок. Далі йдуть решта травм та укуси тварин і комах.

Як повідомив Василь Пословський, директор КНП НМР «СМСЧ м. Нетішин», у квітні медзакладом зафіксовано 56 травм ( 51 побутова та 5 кримінальних, категорії: 9 дітей та 47 дорослих), у травні було травмовано 55 дітей та 27 дорослих (зареєстровано 73 побутові травми та 9 кримінальних). А лише за 13 днів червня через отримані травми за медичною допомогою звернулись 19 дорослих та 34 дитини (зареєстровано 49 побутових та 4 кримінальні травми).

Відділ з організаційних питань