Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

СЕСІЯ МІСЬКОЇ РАДИ ПРО ДЕПУТАТСЬКІ ЗАПИТИ ТА ПРИЙНЯТІ РІШЕННЯ

30 тра 2022

 

У п’ятницю, 27 травня, відбулась 23 сесія Нетішинської міської ради VIII cкликання, на порядок денний якої було винесено більше 70 питань, що стосувались різних сфер життєдіяльності територіальної громади. Переважна їхня більшість, уже традиційно, «земельні».

Розпочалось пленарне засідання хвилиною мовчання - вшануванням пам’яті за загиблими українцями від рук російського агресора.

Міської радою було підтримано 2 депутатські запити: Олександра Степанюка (Європейська солідарність) про доручення виконавчому комітету розробити «Програму мобілізаційної підготовки та оборонної роботи на території громади на 2022-2024 роки» з врахуванням пропозицій добровольного формування Нетішинської МТГ та вирішення питання про закріплення за ним земельної ділянки, на якій розташований полігон; Катерини Янович (Самопоміч) про звернення від імені Нетішинської міської ради до комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики з проханням розглянути пропозицію щодо збільшення річного товарообігу для фізичних осіб-підприємців, які перебувають на загальній системі оподаткування обліку та звітності і не є одночасно платниками ПДВ та внести відповідні зміни до Податкового кодексу України.

Рішенням міської ради взято до відома звіти про виконання 22 місцевих програм на 2021 рік та щорічних (проміжних). Затверджено положення про конкурси на посади керівників закладів комунальної форми власності - мистецьких шкіл та позашкільної освіти. Прийнято також рішення про оголошення конкурсу на посади педагогічних працівників Центру професійного розвитку педагогічних працівників - консультанта та психолога.

На виконання депутатського запиту Ольги Бобіної (Батьківщина) внесено зміни до попереднього рішення міської ради, що стосувалось стипендій Нетішинського міського голови та міської ради в галузях освіти, культури та спорту: збільшено фінансування видатків, пов’язаних із виплатою стипендій для фахівців цих галузей. Відтепер 30 стипендіантів отримуватимуть щомісяця 800 грн.

Серед прийнятих рішень зі сфери, що стосувались регулювання земельних відносин, варто виділити питання про надання згоди КП «Торговий центр» на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки. Йдеться про земельну ділянку загальною площею 1, 0568 га по вул. Ринкова (територія довкола м’ясного павільйону і будівлі колишнього ПАККО на міському ринку) з цільовим призначенням для будівництва та обслуговування адміністративних будинків, офісних приміщень та інших будівель громадської забудови, які використовуються для здійснення підприємницької та іншої діяльності, пов’язаної з отриманням прибутку. Отже, тепер «Торговий центр» має право виготовити необхідну технічну документацію щодо поділу цієї земельної ділянки на дві. Це створить привабливість майбутньому інвестору, який виявить бажання займатись певною діяльністю в будівлі, яку колись орендувало ПАККО.

Відділ з організаційних питань