Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

СЕСІЯ МІСЬКОЇ РАДИ ПЕРЕПРОФІЛЬОВАНО ТА ПЕРЕЙМЕНОВАНО ЗАГАЛЬНООСВІТНІ ЗАКЛАДИ НЕТІШИНСЬКОЇ МТГ

27 чер 2022

24 червня відбулось засідання двадцять четвертої сесії Нетішинської міської ради VIII скликання. На розгляд порядку денного було винесено 30 питань, що стосувались різних сфер життєдіяльності Нетішинської МТГ.
Розпочалося пленарне засідання з хвилини мовчання в пам'ять про загиблих українських воїнів та цивільного населення в російсько-українській війні.
Міська рада підтримала депутатський запит Олександра Степанюка (Європейська солідарність) про вжиття необхідних заходів щодо посилення контролю та відповідальності громадян за дотриманням встановлених обмежень під час комендантської години та забезпечення періодичної звітності перед громадою про проведені заходи з оприлюдненням в соціальних мережах та ЗМІ.
Одноголосно підтримано 2 звернення міської ради: до Верховної Ради України та Президента України щодо підтримки законопроєкту про застосування через механізм РНБО санкцій проти рпц, як організації-пособника тероризму і співучасника геноциду; до комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики щодо змін до Податкового кодексу України (в частині збільшення розміру загальної суми від здійснення операцій з постачання товарів/послуг).
Рішеннями міської ради перепрофільовано (змінено тип) та перейменувано 5 закладів загальної середньої освіти Нетішинської міської ради: Нетішинську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів №1 -у Нетішинський ліцей №1, Нетішинську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів №2 - у Нетішинський ліцей №2, Нетішинський навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів та ліцей» - у Нетішинський ліцей №3, Нетішинську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів №4 - у Нетішинський ліцей №4, Старокривинський навчально- виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - заклад дошкільної освіти» - у Старокривинський ліцей №5. Затверджено і статути вищеназваних освітянських закладів в новій редакції (зазнав змін порядок призначення керівника закладу).
Міська рада своїми рішеннями також затвердила в новій редакції статути 3 -ох закладів позашкільної освіти: клубу «Юний технік», «Центру туризму і краєзнавства учнівської молоді», «Будинку дитячої творчості» та 2 -ох закладів культури: мистецької школи «Нетішинська школа мистецтв», мистецької школи «Нетішинська художня школа» (зазнав змін порядок призначення керівника закладу).
Затверджено звіт про виконання бюджету Нетішинської МТГ за січень - березень 2022 року: по доходах у сумі 153 597 441, 15 грн (загальний фонд - 152 386 655, 88 грн, спеціальний фонд - 1 210 785, 27 грн); по видатках - 107 104 833, 57 грн (загальний фонд - 105 576 682, 32 грн, спеціальний фонд - 1 528 151, 25 грн).
У січні-березні до доходної частини загального та спеціального фондів бюджету громади (без урахування міжбюджетних трансфертів) надійшло 133 715, 7 тис. грн, при плані 122 724 тис. грн. Виконання плану становить 109%.
У порівнянні з відповідним періодом минулого року, доходи бюджету громади збільшились на 18 639, 0 тис. грн, у тому числі загального фонду – на 19 115, 7 тис. грн, спеціального фонду зменшились на 476 тис., 6 грн.
Надходження до загального фонду бюджету МТГ становить (у відсотках): ВП ХАЕС - 67,9%, суб’єктів підприємницької діяльності - 18, 8 % (юридичних осіб - 10, 3%, фізичних - 8, 5%), бюджетної сфери - 10, 0 %, підприємств комунальної власності - 3, 3%.
До загального фонду бюджету громади (без урахування міжбюджетних трансфертів) надійшло податків, зборів (обов’язкових платежів) 132 505,0 тис. грн, при плані121 527, 2 тис. грн (109,0%).
За січень-березень з бюджету громади проведено видатків на суму 105 576, 7 тис. грн, що становить 19, 8 % видатків затвердженого бюджету на рік. Найбільша питома вага видатків загального фонду становлять: освіта - 51, 3%, державне управління - 15, 4 %, охорона здоров’я - 2, 4%, реверсійні дотації - 9,9%, ЖКГ - 10, 0%, культура і мистецтво - 3,9%, соціальний захист і соціальне забезпечення - 3, 6%.
Основні суми видатків спрямовані на: оплату праці і нарахування на неї - 68, 1%, поточні трансферти - 24, 7 %, комунальні послуги - 2,2%, продукти харчування - 1%, предмети, матеріали, обладнання та інвентар - 1,2%; оплата послуг (крім комунальних) - 0,8%.
Рішеннями міської ради затверджено Порядок надання комплексних реабілітаційних (абілітаційних) послуг у Нетішинському центрі комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Мрія» та внесено зміни до фінансового плану КНП НМР «Спеціалізована медико-санітарна частина м. Нетішин на 2022 рік».
Встановлено міською радою на території Нетішинської МТГ пільги для фізичних та юридичних осіб із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Отже, 100% пільга встановлена для власників житлових будівель для ветеранів війни та осіб, на яких поширюється дія Закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та осіб, які визнані законом як такі, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, інваліди І та ІІ груп; фізичних осіб - власників будівель та споруд - об’єктів нежитлової нерухомості (господарські (присадибні) будівлі - допоміжні (нежитлові приміщення), до яких належать сараї, хліви, гаражі, літні кухні, майстерні, вбиральні, погреби, навіси, котельні, бойлерні, трансформаторні підстанції тощо); громадських об’єднань, благодійних, релігійних організації – власників об’єктів житлової та нежитлової нерухомості. Рішення вступить в дію з 1 січня 2023 року.
На пленарному засіданні прийняті рішення і по блоку земельних питань, всі вони попередньо були опрацьовані постійною профільною депутатською комісією.
Відділ з організаційних питань